Na platou Mepas Malla

Mostar slavi Međunarodni dan kave

Lifestyle / Flash | 30. 09. 2016. u 06:17 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Omiljeni crni napitak, kava, ima svoj dan 1. listopada. Po prvi put obilježit će se i u Mostaru, za što se pobrinuo vodeći proizvođač kave Franck u suradnji s Mepas Mallom.

Profesionalni baristi spravljat će različite vrste kave za različita nepca espresso kavu premium kvalitete, latte art, cappuccina različitih okusa, te mljevenu classic, omiljenu kod Bosanaca i Hercegovaca za uživanje kod kuće.

’’Radili smo posebno istraživanje o tome što potrošači vole i žele, te sKmo došli do posebne recepture i krajem prošle godine lansirali classic kavu, upravo prema željama i preferencijama građana Bosne i Hercegovine“, pojasnila je Ivana Tavra, direktorica korporativnih komunikacija Francka.

Osim degustacije vrhunske kave, kušanja slastica spravljenih od ovog crnog napitka, posjetiteljima će svakako biti zanimljivo i uživo pratiti kako nastaje umjetničko djelo od kombinacije sirove i pržene kave u izvedbi poznatog umjetnika Martina Frljića.

Proslavi Međunarodnog dana kave pridružit će se i neki poznati ljubitelji kave.

Ukoliko ste i vi od onih koji ne mogu zamisliti početak dana bez kave, ne propustite prvi dan listopada započeti uz vrhunsku, a besplatnu kavu na platou Mepas Malla u vremenu od 11 do 14 sati.

Inače, Međunarodni dan kave ima za cilj podizanje svijesti javnosti o važnosti osnaživanja i pružanja podrške malim uzgajivačima kave u primjeni održivih praksi koje im omogućuju povećanje prinosa, bolju kvalitetu usjeva, veću konkurentnost, učinkovitiji pristup tržištu, te poboljšanje radnih i životnih uvjeta.

Kopirati
Drag cursor here to close