Petra Kožul

S 19 godina mlada Mostarka pokrenula vlastiti plesni studio

Mostarka tvrdi da ples sport u kojemu se osim fizičkog razvoja, razvija i psihički, a u kojem nema ograničenja.
Lifestyle / Flash | 28. 08. 2019. u 16:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mlada Mostarka Petra Kožul ispunila je svoju životnu želju pokretanjem vlastitog plesnog kluba.

Petra koja je zaljubljenica u ples ima 19 godina, a plesom se, kako kaže, bavi od malih nogu. Do sada je ova osvajačica medalja na brojnim natjecanjima trenirala druge kroz plesne radionice, no krajem kolovoza je to odlučila podignuti na višu razinu, pokretanjem studija pod nazivom Koroleva.

Mostarka tvrdi da ples sport u kojemu se osim fizičkog razvoja, razvija i psihički, a u kojem nema ograničenja.

''Ono što se najviše razvija u plesu su mašta i kreativnost, što zajedno čini originalnost. Koliko god pokreta i stilova plesa postoji, uvijek se može stvoriti nešto novo. Sama činjenica da ples postoji toliki niz godina, a još uvijek nisu izmišljene sve kombinacije, govori koliko se u plesu ne razvijamo samo fizički nego i psihički'', rekla je za Bljesak.info Petra.

Foto: Privatna arhiva / Petra Kožul i plesačice

Dodaje kako upravo to govori da u plesu nema ograničeni, jer u njemu  izlazimo iz svih okvira, a upravo tu nastaje čarolija.

Svako plesanje, za Petru je otkrivanje nečega novoga.

''Pomjeramo tijelo kako osjećamo i tek tada shvatimo što sve zapravo naše tijelo može pokazati i koje sve osjećaje može iznijeti kroz te pokrete. Kad plešem solo iznenadi me koliko dobrih koraka sasvim slučajno nastane i koliko inspiracije dobijem da želim još i da ne mogu prestati, pogotovo ako me pokreće kvalitetna glazba. Kad plešem u grupi divim se koliko pozitivne energije tu može nastati i koliku povezanost osjećam s osobama koje ni ne poznajem'', rekla je.

Svaka plesna koreografija, tvrdi, je unikatna.

''Raznolikost pokreta i različite uloge čine savršenu cjelinu koja gledateljima ostavlja potpun dojam, a plesači svakim pokretom stvaraju jedinstvenu i neponovljivu koreografiju'', rekla je za Bljesak.info.

Petra u svom novom studiju planira održavati treninge koji će biti prilagođeni svim uzrastima, dok je najmlađa dob biti tri godine.

Upisi su u tijeku, a kako kaže, dobrodošli su svi bez obzira koliko imate godina i jeste li se prije bavili plesom, jer je bitno samo da imate volju.

 

Upisati se u Korolevu možete putem Facebook stranice, Instagram profila ili na broj telefona 063 807 – 411 (Viber/What's App).

Petra također sve zainteresirane poziva i na dane otvorenih vrata, koji će se do subote, 31. kolovoza, od 19 do 21 sat, održavati na prvom katu SPC Orca.

Kopirati
Drag cursor here to close