Javna kampanja

Mostar: Poticaj građanima da prijave nasilje u obitelji

Lifestyle / Flash | 11. 05. 2015. u 10:16 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je ispred tržnog centra Mepas Mall održana javna kampanja ''Rad policije u zajednici /Borba protiv nasilja u obitelji'', koju provode ICITAP-SAD i MUP HNŽ-a.

Cilj ove kampanje je informirati građane o mjerama koje policija poduzima pri zaprimanju prijava o počinjenom kaznenom djelu ''Nasilje u obitelji'', te utjecati na građane da spomenuto kazneno djelo pravovremeno prijave nadležnoj PU.

Policijski službenici iz Uprave policije, zajedno sa službenicima ICITAPA, su dijeli građanima letke, te ih kroz razgovor educirali o spomenutoj temi.

Tijekom ove kompanije objašnjeno je kako policija žrtvi pruža zaštitu tako što odvaja žrtvu od nasilnika, te ako je žrtva pretrpjela fizičko, seksualno ili psihičko nasilje, pruža joj se adekvatna medicinska pomoć i psihološko savjetovanje. U suradnji sa službama za socijalno staranje, osigurava smještaj žrtvi u Sigurnoj kući, ukoliko žrtva iskaže želju. Nakon zbrinjavanja žrtve specijalizirani policijski službenici obavljaju razgovor sa žrtvom. Nakon prijave nasilja, počinitelj se procesuira u skladu sa Kaznenim zakonom FBiH i Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji.

Kampanja će se u Mostaru nastaviti u utorak 12.travnja 2015.godine od 10,00 do 14 sati na Španjolski trgu, te u srijedu 13. svibnja 2015.godine od 10,00 do 14,00 sati u Ulici Braće Fejića.

Kopirati
Drag cursor here to close