Socijalna ustanova

Mostar: Otvorena Kuća na pola puta

Lifestyle / Flash | 19. 12. 2016. u 13:07 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Socijalna ustanova "Kuća na pola puta" službeno je danas otvorena u naselju Vrapčići kod Mostara.

"Kuća na pola puta ustanova je čiji je cilj pružiti utočište mladima koji su nakon navršenih 18 godina napustili domove za djecu bez roditeljskog staranja'', kazala je ravnateljica te ustanove Mirjana Laganin.

Želimo stvoriti topli dom i obiteljsku zajednicu te osposobiti mlade za samostalan život uz pomoć našeg stručnog osoblja, istaknula je Laganin, dodavši kako je trenutno u "Kući na pola puta" smješteno sedam korisnika.

00Ovo pomoć mi puno znači. Imam krov nad glavom i nadam se da će mi se život promijeniti na neki način. Uz pomoć kuće postigao sam svoj prvi cilj - kupio sam auto'', kazao je jedan od korisnika 19-godišnji Sultan Jasmin Ismailović

Po riječima psihologinje Elme Brajković, u okviru djelovanja "Kuće na pola puta" provode se programi koji se su usmjereni na pomoć pri stjecanju osnovnih životnih navika, zatim obuke i radionice edukativnog karaktera, korisnicima se pruža socijalna i psihološka podršku za uspješniji proces osamostaljivanja te pronalaženje posla.

Začetnik projekta je nevladina organizacija "Luciano Lama" iz Italije, uz financijsku potporu Ministarstva vanjskih poslova Italije.

Kopirati
Drag cursor here to close