Obiteljski susret

Mostar: Održano predavanje o planiranju obitelji i liječenju neplodnosti

Lifestyle / Flash | 30. 11. 2015. u 12:20 K.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Planiranje obitelji i liječenje neplodnosti usklađeno s prirodom čovjeka' tema je obiteljskog susreta, održanog u nedjelju 29. studenog, u organizaciji Franjevačkog svjetovnog reda.

Katarina Grgić, prvostupnica sestrinstva i certificirana podučavateljica FertillityCare sustava, tom prilikom predstavila je suvremene metode planiranja obitelji, NaPro liječenje koje u skladu s praćenjem plodnosti uspješno liječi neplodnost, spontane pobačaje i mnoge druge probleme prokreativnog zdravlja.

''Budući da se pod pojmom prirodno planiranje obitelji uglavnom svrstavaju svi mogući načini planiranja obitelji koji isključuju korištenje mehaničke ili hormonalne kontracepcije,a uz njih su vezane brojne predrasude, uveden je pojam suvremenih metoda prirodnog planiranja obitelji. Suvremene metode PPO-a daju potpuno znanje o vlastitoj plodnosti što nam smanjuje napetost, izgrađuju povjerenje u sebe i u samu metodu što je ključno za osjećaj sigurnosti, staloženosti i zadovoljstva'', rekla je za Bljesak.info Grgić koja je dodala kako upravo na ovakvim edukacijskim susretima uviđaju koliko se parovi zbližavaju, upoznaju jedno drugo i kako se otvaraju i izdiskutiraju razne teme.

Susreti pod nazivom „Obiteljsko popodne“ namijenjeni su bračnim parovima sa i bez djece. Ovo je već sedmo po redu Obiteljsko popodne koje u sklopu svog djelovanja organizira bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda u Mostaru.

‘’Uočivši veliku potrebu djelovanja na području braka i obitelji odlučili smo, zajedno s našim duhovnim asistentom fra Josipom Vlašićem, omogućiti bračnim parovima predavanja na teme koje su aktualne i korisne. Važno je napomenuti da za vrijeme svakog susreta organiziramo poseban obrazovno-kreativno-rekreacijski program za djecu, tako da roditelji mogu neometano sudjelovati u susretu'', rekal je za Bljesak.info Marija Šaravanja, ispred organizatora ovih susreta.

Šaravanja je istaknula kako su neke od tema predavanja koje su bračni parovi do imali bile: „Komunikacija u obitelji i rizici nekomuniciranja“, „Zar smo stvarno tako različiti? – muško-ženska različitost i (bogatstvo) u braku“, „Na putu od djeteta do čovjeka – tajna uspješnog odgoja“. Uz navedeno organizirali su i hodočašće za bračne parove u Padovu i Trsat, te u Visovac i Sinj.

Kopirati
Drag cursor here to close