I dalje promjenivo

Mostar danas najtopliji grad u BiH; sutra oblačno uz pljuskove

Lifestyle / Flash | 14. 09. 2014. u 12:59 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini sutra će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme.

U jutarnjim satima po kotlinama će biti magle. Poslijepodne u većem dijelu zemlje će biti lokalnih pljuskova. Jači pljuskovi se očekuju u istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne gdje je moguća i grmljavina.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između 8 i 14 stupnjeva, a na jugu Hercegovine od 12 do 16.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će iznositi između 17 i 22 stupnja, a na jugu Hercegovine od 21 do 25 stupnja.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ujutro je moguća i magla. Poslijepodne se očekuje pljusak kiše. Jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 12 stupnjeva, a najviša dnevna oko 20 stupnjeva.

Danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne u Bosni sa lokalnim pljuskovima.

Temperature zraka izmjerene u 14.00 sati: Bjelašnica 7 stupnjeva,Ivan-sedlo 16, Kupres 17, Bihać i Sarajevo 18, Doboj, Gradačac, Livno, Sanski Most i Sokolac 19, Banja Luka 20, Bugojno, Prijedor, Srebrenica i Tuzla 21, Bijeljina, Goražde, Neum i Zenica 22, Zvornik 23, Trebinje 24 i Mostar 25 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close