Dobri duh Mostara

Brzi blista u retro izdanju

Fotograf portala uhvatio je Brzog u retro stilu, koristeći staru telefonsku slušalicu za mobitel, dok je šetao prohladnim sunčanim danom po Mostaru.
Lifestyle / Flash | 08. 12. 2023. u 13:35 Bljesak.info / Slobodna Dalmacija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Malo tko u Mostaru ne poznaje, ili nije čuo za Brzoga. Stanislav Ćano Puljić (49) jedan je od onih likova koji čine lokalni kolorit življim, dobri duh i(li) dobrodušna "posvuduša" bliska celebrity-sceni. Kad negdje vidite Brzoga, znate da ste u žiži zbivanja; na pravom ste mjestu.

On je prijatelj sviju, uvijek pri ruci gostima u gradu, dobrodošla i uglavnom besplatna logistika kome god zatreba, za štošta: snimanje filma, festival ovoga i onoga, gostovanje sportaša, pisanje reportaže...

Javite se Brzome i nema straha, on će sve riješiti, iskopati koji god vam kontakt treba, pozvati taksi, pronaći najbolji hotel, rezervirati stol i u nemogućim uvjetima.

Zauzvrat ne očekuje ništa, ali zahvalno će prihvatiti neku naknadu, jer stalni posao nema. On je prirodni, menadžer-naturščik s fluidnom tarifom, svima na usluzi.

Brzi je, međutim, postao priča sam za sebe. Mlada i perspektivna redateljica Karmen Obrdalj (24) nedavno je upravo o Stanislavu Puljiću s mostarske Bune snimila kratki dokumentarni film "Brzi".

Brzi, poznat po svojim brojnim poznanstvima u filmsko-glazbeno-političkom svijetu, s ponosom dijeli svoje uspomene.

U kutiji, gdje počiva nosio ih je Gibonni, čuvaju se njegove iznošene tenisice, dar od samog maestra glazbene scene.

Statua Porina, koja ponosno krasni njegov dom, stigla je kao poklon od Matije Dedića. Brzi ističe da ga osim Dina Merlina nitko nije osvajao na isti način u Bosni i Hercegovini.

Prikazan je premijerno na ovogodišnjem filmskom festivalu u Širokom Brijegu izvan konkurencije, prve su reakcije izvrsne a – što je najvažnije – slava nije udarila u glavu glavnom junaku Ćani iliti Brzome. On je ionako zvijezda odavno.

Kopirati
Drag cursor here to close