Tajna je otkrivena

Moore ima novi film o američkoj politici i zove se 'Tko je sljedeća meta'

Lifestyle / Flash | 29. 07. 2015. u 13:32 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki redatelj dokumentarnih filmova Michael Moore najavio je premijeru svog novog filma, posvec´enog vanjskoj politici SAD. Film je dobio ime „Where to Invade Next“ („Tko je sjledec´a meta“), piše „Hollywood reporter“. Redatelj je do nedavno držao u tajnosti da se snima film.

„Tajna je sada otkrivena: imam novi film“, objavio je on tijekom online-konferencije, rekavši da c´e premijera biti održana na filmskom festivalu u Torontu.

Prema rječima Moora, ne može se rec´i da je neka američka vojna avantura nadahnula stvaranje filma. On je konstatirao da je nakon napada na Svjetski trgovački centar 11. rujna 2001. godine „trebalo stalno imati neprijatelja“.

„Gdje je naš naredni neprijatelj?— na ovaj način mi možemo da držimo na površini čitav vojno-industrijski kompleks i podržati kompanije koje mnogo zarađuju“, pojasnio je Moore.

U svojim radovima koji pripadaju žanru oštre socijalne i političke satire, Moore je kritizirao kapitalizam, neoliberalizam, globalizaciju, korporacije i američke političare. On je 2003. godine dobio nagradu za film „Bowling for Columbine“, a 2004. godine Zlatnu palmu Canneskog festivala za film „Farenheit 9/11“.

Moore je snimio i nekoliko dokumentarnih filmova iz socijalno-ekonomske sfere. Između ostalih, 2007. godine objavljen je film „Sicko“ koji kritizira američki zdravstveni sustav, a 2008. godine „Slacker Uprising, 2009 — Capitalism: The Love Story“, prenosi Sputnik.

Kopirati
Drag cursor here to close