sašij sama

Modne dizajnerice ne žele odijevati prvu damu Melaniju Trump

Lifestyle / Flash | 18. 11. 2016. u 15:33 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Modna dizajnerica Sophie Theallet, koja se proslavila odijevajući Michelle Obama svih osam godina njezina boravka u Bijeloj kući, odbija dizajnirati za novu first lady Melaniju Trump.

Theallet putem Twittera poziva i druge da slijede njezin primjer, bez obzira što na taj način ostaju bez značajnih i sigurnih prihoda.

"Sophie Theallet brand je protiv diskriminacije i predrasuda. Naše modne revije, promidžbene kampanje i odijevanje poznatih osoba uvijek su naglašavali različitost među ljudima, reflektirajući sliku svijeta u kojem živimo", napisala je.

"Kao useljenica, u ovoj sam zemlji bila blagoslovljena mogućnošću da slijedim svoje snove. Odijevati prvu damu Michelle Obama u proteklih osam godina, bilo je čast i vrhunski doživljaj. Ona je na taj način pridonijela da naše ime postane poznato i priznato u svijetu", kaže dalje Sophie Theallet.

Ističući sebe kao osobu koja teži poštivanju individualnih različitosti, sloboda i respekta, ona ne želi da se njezino ime na bilo koji način dovodi u vezu s odijevanjem buduće prve dame, jer iz tog okružja dolaze poruke rasizma, seksizma i netolerancije prema strancima.

"Ono što je u izbornoj kampanji poteklo od njezina supruga, predsjedničkog kandidata, ne može se ni pod kojim uvjetima dovesti u vezu s vrijednostima koje mi njegujemo i po kojima živimo. Integritet je naša jedina valuta", kaže ova dizajnerica.

Sophie Theallet nije jedina koja odbija da se njezin dizajn pojavi na Melaniji Trump. Kaelen Haworth nedavno je startala veliku rasprodaju svojih artikala, a sav prihod od toga ići će u korist organizacija koje Trump u svojim stavovima smatra negativnim za američko društvo.

Melania Trump nije uvijek bila stilizirana rukom profesionalca kao danas. Gornja slika je iz 1999. godine: Melania i Donald na balu u Monacu, godinu dana nakon što su se upoznali.

Kosa i šminka su puno prirodnije, a ružičasta je haljina za matrusku zabavu tih godina.

 

Kopirati
Drag cursor here to close