Prepoznaj ženu u meni

Modna revija s fokusom na žene s invaliditetom

Lifestyle / Flash | 29. 11. 2016. u 09:55 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedinstvena modna revija pod nazivom "Prepoznaj ženu u meni" bit će održana večeras u Muzeju suvremene umjetnosti RS-a u Banja Luci.

Ova revija je zaslužila posebnu pozornost javnosti i nosi predznak jedinstvenosti jer fokus stavlja na 25 žena koje će nositi modne kreacije, a među njima su žene s invaliditetom i žene bez invaliditeta, prepoznate po svom doprinosu zajednici.

U okviru revije će biti prikazane modne fotografije žena s invaliditetom, o temi stila dvadesetih godina prošlog vijeka.

Ciljevi ovog događaja su da se ukaže na položaj žena s invaliditetom kao višestruko marginalizirane društvene grupe i utječe na promjenu načina percepcije žena s invaliditetom kao neženstvenih i slabih, da se poveća senzibilitet društva na različitosti, te da se ukaže na potrebu osiguravanja adekvatnih usluga u zajednici kako bi se svim ljudima omogućilo da iskoriste sve svoje potencijale.

Planirano je da ovom događaju nazoči veliki broj gostiju, predstavnika institucija i ustanova koji će na ovaj način podržati akciju kojom se želi usmjeriti pažnja i uticati na promjenu stavova javnosti o ženama s invaliditetom.

Organizator revije je Udruženje žena s invaliditetom "Nika" u suradnji s Muzejom savremene umjetnosti RS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close