Modna čarolija na pragu: 38. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo

Lifestyle / Flash | 27. 04. 2017. u 08:23 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Preostalo je samo još nekoliko sati do početka 38. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo koji će se održati od 27.04.-29.04. 2017.godine u hotelu "Holiday".

Ovaj modni spektakl se održava u izvršnoj produkciji agencije Abc Models Mgmt International koja pored svojih ureda u Tuzli, Sarajevu i Banjaluci, ima i urede u Beogradu, Zagrebu, Podgorici, a u toku ove godine otvara svoj ured i u Beču.

Povodom ovog najvećeg modnog događaja, juče je u 17 sati održan casting u Hotelu Holiday. Castingu je prisustvovalo cca. 200 djevojaka među kojima su bila već poznata manekenska imena BH modne scene Delila Softić, Ines Jovanović, Alma Zaimović, Lejla Muminović te specijalni gost Marija Milenković, World Top Model Srbije 2016.

Osim toga, castingu su prisustvovali i brojni modni scouti iz Francuske, Italije i Turske, a četiri nova lica agencije Abc Models, Maja, Sabrina, Adna i Ajša, osvojile su modne scoute iz Francuske svojom pozitivnom energijom i karizmom, te su im time otvorili vrata za ino karijeru modelinga, dok dvadesetak djevojaka će dobiti priliku da svoju modnu karijeru grade u Turskoj.

Da podsjetimo prve večeri 38.NIVEA BH Fashion Week prisutnima sa svojim kolekcijama će se predstaviti modne kuće "PARADI COUTURE", "Anastasija Fashion", Marijeta Ferri i sarajevska dizajnerica Tea Zubović sa svojom kolekcijom inspirisanom slikama Botticellija.

 

Kopirati
Drag cursor here to close