Rich Chigga

Mladi hip hoper iz Indonezije oduševio američke kolege

Lifestyle / Flash | 28. 11. 2016. u 16:50 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rich Chigga ima 17 godina, živi u Jakarta, a svojim gangster-rappom na YouTubeu je izazvao pravu senzaciju i oduševljenje.

Brian Imanuel, kako se ovaj popularni dečko zove građanskim imenom, svoje je prijatelje upoznao putem interneta, a engleski jezik učio je od roditelja.

Njegova karijera u potpunosti se razlikuje od karijere američkih kolega, koji većinom odrastaju u četvrtima prepunim kriminala i droge.

Naravno, indonezijski glavni grad nije 'operiran' od kriminala, ali Rich Chigga u svakom slučaju ne potječe iz takvoga miljea.

U ovoj metropoli je, međutim, hip-hop scena iznimno marginalna.

U intervjuu za Guardian, Brian kaže kako uopće nije znao može li svojim pjesmama privući pažnju mladih oko sebe.

Interesantno je i to kako je Time Magazine prije nekoliko tjedana skrenuo pozornost na ovog neobičnog momka, posvetivši jedan članak ovom azijskome rapperu.

Momak potječe iz donje srednje klase indonezijskog društva, a sam sebe je nazvao Rich Chigga.

Njegova pjesma "Dat $tick" do ovoga je trenutka na YouTubeu pogledan 27 milijuna puta, što mu, za razliku od nekih drugih 'netipičnih' hip-hopera diljem svijeta, osigurava članke u najuglednijim svjetskim medijima.

Njegovi idoli, američki rapperi Ghosttface Killah, Tory Lanez, Jazz Cartier, 21 Savage ili pak Cam'ron osvrnuli su se na kolegu iz Jakarte s pohvalama.

Killah je već napravio zajednički remix s Rich Chiggom.

Kao vanzemaljac u Indoneziji

"Kad su mi roditelji kazali da ću imati nastavu kod kuće, bio sam potpuno slomljen. Nedostajali su mi školski prijatelji. Sad znam kako bih ja vjerojatno bio najljenje dijete, da nisam imao kućnu nastavu. U školi ne bih ni engleski naučio. U konačnici, ništa nisam propustio. Ne možete vjerovati, koliko prijatelja možete pronaći na internetu", kaže Brian o svome mladom životu i odluci roditelja da mu organiziraju nastavu kod kuće.

Ovaj neobični mladić napominje kako u njegovoj domovini većina ne razumije o čemu on 'repa'.

Premda pokušava govoriti o ozbiljnim stvarima, na šaljiv 'gangsterski' način, on ne želi govoriti o drogama, jer je to prilično teška tema za njegove zemljake. Slično je i po pitanju seksa.

"Mnogi jednostavno nemaju pojma da postoje kondomi. Često vidiš ljude s troje djece, koji uopće ne mogu izdržavati svoju djecu. Ljudi, prestanite rađati toliku djecu", kaže Rich Chigga na tu temu.

Govori dalje kako u Jakarti najviše voli velike tržne centre.

"Shopping centri... Tamo kad uđeš, najbolje osjetiš ignoriranje bogatih. Tu vibru tada najbolje osjetiš. Obožavam to", objašnjava Rich Chigga.

Kopirati
Drag cursor here to close