Šator i ledina

Mladenci iz Livna napravili svadbu u šatoru

Umjesto standardne procedure oko rezerviranja svadbenoga salona, je odlučio svatove napraviti pod šatorom, kao nekad. I nije pogriješio.
Lifestyle / Flash | 28. 08. 2018. u 15:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U današnje vrijeme kada je sve podložno modernim trendovima, rijetkost je vidjeti svatove koji nisu moderni u onom smislu koji nalaže današnjica.

Oni su moderni na svoj način. Ili bolje rečeno, oni su originalni. Upravo je takvo vjenčanje odlučio napraviti mladoženja Josip Ćosić iz Kovačića, župljanin župe Ljubunčić. Umjesto standardne procedure oko rezerviranja svadbenoga salona, je odlučio svatove napraviti pod šatorom, kao nekad. I nije pogriješio. Bila je to večer za pamćenje u svakom smislu, a zasigurno da je pritom bilo i daleko manje financijske brige, piše Livno Online. 

Josip i njegova izabranica mogu biti poticaj i drugima kako napraviti atmosferu i najvažniji dan učiniti nezaboravnim i bez svadbenog salona. Evo samo nekoliko usporedbi. Svadbeni salon je potrebno rezervirati najmanje godinu dana prije datuma vjenčanja dok za šator nije potrebna nikakva ranija rezervacija. Plesni podij, umjesto pločica i mramora, zamijenila je ledina i prirodna dekoracija. I dok se u salonu točno zna satnica i sve je podređeno protokolu, pod šatorom je osjetna potpuna opuštenost i spontanost.

U zatvorenom prostoru gosti su pod direktnim štetnim utjecajem klime i dima, a pod vedrim nebom ili pod šatorom prisutna je priroda i svježi zrak, naravno, ako je vrijeme bez kišnih intervala. I dok na ledini mladenci imaju potpunu slobodu dekoracije po vlastitom izboru, u sali su podložni dekoraciji iznajmljivača. Puno je razloga i usporedbi koje bi se mogle navesti kao razlog zašto je bolje organizirati svatove na otvorenom. U svakom slučaju, ljudi se osjećaju bližima, atmosfera je toplija i iskrenija, a ekonomski je daleko isplativije.

Ipak, to je samo razmišljanje i navođenje činjenica, a budući da je to najvažniji dan u životu mladenaca, oni sami će izabrati lokaciju na kojoj će obilježiti najvažniji dan i početak svoga zajedničkoga života.

Kopirati
Drag cursor here to close