uagrljaj povjerenja

Mlada muslimanka stala je na trg zavezanih očiju, tražeći ljude da je zagrle

Lifestyle / Flash | 27. 01. 2016. u 16:40 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osamnaestogodišnja muslimanka Muna Adan odlučila je provesti društveni eksperiment kako bi provjerila iz prve ruke kakvo je stanje po pitanju islamofobije u Londonu, pa je, zavezanih očiju, stala na Trafalgar Square s natpisom 'Ja sam muslimanka, nisam terorist. Ako mi vjeruješ, zagrli me' i čekala reakcije sugrađana.

Na ovaj ju je potez, između ostaloga, potaknuo i britanski premijer David Cameron, koji smatra kako muslimani imaju velikih problema sa socijalizacijom i uklapanjem u britansko društvo. Muna se zaista silno htjela uvjeriti kako situacija nije toliko loša i kako i dalje postoje ljudi koji ne smatraju da je netko terorist isključivo zato što je musliman.

Njen je eksperiment zabilježen na snimkama i fotografijama, od kojih je neke i sama objavila na svom Instagram profilu, a za Huffington Post je izjavila kako su je na ovaj korak potaknuli i slični eksperimenti, kao primjerice ovaj, također iz Londona. Također, rekla je da je htjela ljudima poručiti kako bi trebali dvaput razmisliti prije nego što “nekoga optuže da je terorist samo zato što je Musliman” te dodala: “Znam da moj mali eksperiment neće promijeniti mnogo toga, no omogućio je ljudima da opet osjete ljubav.”

 

I trust you ??

Videozapis objavljuje Muna (@munaadan)Sij 26, 2016 u 9:13 PST

Spread the word. Share the picture.

Fotografiju objavljuje Muna (@munaadan)Sij 24, 2016 u 6:05 PST

We are not born awful our minds are shaped at a young age.

Fotografiju objavljuje Muna (@munaadan)Sij 24, 2016 u 5:43 PST

Although i was blindfolded, the love was felt.

Fotografiju objavljuje Muna (@munaadan)Sij 24, 2016 u 5:36 PST

Kopirati
Drag cursor here to close