Azra Tipura Čopelj

Mlada mostarska umjetnica: Želim proširiti trend pretvaranja zidova u vesele slike

Lifestyle / Flash | 29. 04. 2014. u 08:34 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dosadili su vam bijeli zidovi? Tragate za idejama ili promjenom, ali niste sigurni trebate li zidove obojiti u neku boju, staviti na njih tapetu, naljepnicu, možda čak i iscrtati?

Možda vam upravo može pomoći mlada i kreativna Azra Tipura Čopelj, koja se bavi upravo oslikavanjem i dizajniranjem zidova.

''Studiram na Gradjevinskom fakultetu u Mostaru. Pored velikih obveza prema fakultetu nađem vremena i raditi nešto u čemu najviše uživam, a to je crtanje. Crtanjem sam se počela baviti kao mala djevojčica , u njemu uživam cijeli život, a prije 2 godine sam svoj hobi pretvorila u posao. Shvatila sam da oslikani zidovi imaju veliki uticaj na naše živote. U početku sam oslikavala zidove samo prijateljima, a sada je interes porastao. Počela sam uveseljavati domove, dječje sobe, igraonice...'', rekla nam je Azra.
No, po njenom mišljenju, u vremenu u kojem danas živim, teško je očekivati da se od ovog hobija može zaraditi, no kako kaže, njezina ljubav prema slikanju je veća i jača od novčanih sredstava.

''Svaki zid je poseban za sebe, većinom slikam po dogovoru, ali ima i osoba koje to prepuste mojoj mašti. Cijena ovisi o veličini rada, potrebnom materijalu i utrošenom vremenu . Ali mogu reći da su cijene veoma prihvatljive'', nadodala je Azra. Njezine narudžbe do sada su bile najčešće dječje sobe.

''To su većinom omiljeni likovi iz crtića u kojima djeca uživaju ili njihova ispisana imena. Naravno tu je uređenje dnevnog boravka i spavaćih soba. Uživam u radu sa djecom, oni najbolje iskažu ono što žele i najviše se vesele završetku radova'', kazala je.

Na upit što je sve potrebno da bijeli zid postane zid mašte, Azra je rekla kako su za oslikavanje potrebne boje za zidove, razne četke i kistovi.

''Jedina mana je što u Mostaru nema dovoljno prodajnih mjesta gdje se mogu nabaviti kvalitetne boje za slikanje na zidovima, sa pristupačnim cijenama. Danas su u trendu zidovi sa motivima nekog grada ili znamenitosti. Mada sve zavisi od želje klijenta'', nadodala je.


Ova mlada umjetnica je otkrila nam je kako je svoj dom sam ukrasila motivom starog grada Stari most, a zidove njezinog doma, kaže, očekuje još mnogo iznenađenja.

''Imam puno ideja za proširiti ponudu i ništa mi ne bi bio problem napraviti. Ne želim se ograničavati samo na oslikavanje interijera životnog prostora, već proširiti trend pretvaranja zidova u vesele slike u poslovnim i javnim prostorima.

U slobodno vrijeme kada ne oslikavam zidove, osmišljavam vizualne identitete. Pored oslikavanja zidova radim slike na platnu. Najveća mi je nagrada kada vidim zadovoljne klijente'', rekla je.

Kopirati
Drag cursor here to close