Teplice

Misterij Srbina iz češke šuma: Od 1999. živi sakriven od ljudi

Lifestyle / Flash | 27. 12. 2015. u 07:14 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski Telegraf je objavio fascinantnu priču o 'Srbinu iz šume' koji od 1999. živi sakriven od ljudi u šumi koja se nalazi između Češke i Njemačke. Aleksandar Pirivatrić živi bez struje, vode i vrata na oštećenoj staroj željezničkoj promatračnici u šumi Krušne Gore.

Peter Silva, Čeh koji ga je otkrio i već mu godinu dana nosi hranu ispričao je kako je svakog dana u blizini češkog grada Teplice viđao čovjeka kako užurbano hoda s ruksakom i u tankoj odjeći.

Kad ga je zaustavio, govorio je savršen češki, a onda je rekao da je Srbin.

Zvučao je vrlo obrazovano. Saznao je da se radi o poznatom stomatologu, oralnom kirurgu. Silva je odlučio da mu pomogne, piše Telegraf.

Pirivatrić je došao u Češku s majkom kad je imao 9 godina. U Pragu je završio osnovnu i srednju školu, a potom i Stomatološki fakultet. Kasnije je radio na klinici “Motol” kao stomatolog. Međutim, kada je prebačen u Teplice umrla mu je majka, a on je uskoro ostao bez posla.

S obzirom da nije imao češko državljanstvo, izbačen je na ulicu iz državnog stana. Našao se u teškoj situaciji i morao je započeti svoj novi život.

Pirivatrić kaže da dane provodi tako da hoda cijeli dan, ponekad i po 20 kilometara. Ne želi biti sumnjiv vojnicima kojih tamo ima dosta. Jede ono što pronađe u kontejneru i što mu netko da.

Polusestra po ocu Slobodanka Pirivatrić, interesirala se za njega jer nije mogla raspolagati imovinom poslije smrti oca.

Ona je u Srbiji pokrenula postupak da ga se proglasi mrtvim, ali je, na sreću, zahtjev odbijen, objasnio je Stefan Tomašević, konzul u veleposlanstvu Srbije u Pragu.

Aleksandar se zatim susreo sa sestrom nakon dugog niza godina. Ona nastoji pomoći Aleksandru da se vrati u Srbiju i tamo ponovno započne karijeru stomatologa, piše Telegraf.

Kopirati
Drag cursor here to close