Hercegovci u Njemačkoj

Ministar Goran Marić i Mate Bulić posjetili poznatog Širokobriježanina

Lifestyle / Flash | 23. 11. 2016. u 12:19 Zoran Paškov/Croatia-presse.de

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon brojnih novinara više hrvatskih redakcija i tv- kuća koji su proteklih dana posjetili poznati internacionalni zabavni “Midas Limes Forum” u Grosskrotzenburgu, nadomak Frankfurta, i Širokobriježanina Miljenka Prskala, našeg uspješnog poslovnog čovjeka, sada mu je u goste stigao i novi ministar Hrvatske vlade Goran Marić, zadužen za državnu imovinu , u društvu supruge i Mate Bulića kralja dijaspore, te njegove supruge Zdravke.

U tri riječi moglo bi se reći :"Hercegovci na okupu u bijelom svijetu"! Marić iz Gruda, Prskalo sa Širokog, a Mate iz Čitluka.

U ugodnom druženju domaćin i gosti razgovarali su o mnogim segmentima hrvatske društvene scene, politike, medija, našeg iseljeništva i normalno rodne im Hercegovine, koja je pri ovakvim susretima nezaobilazna tema i uvijek na srcu, jer rodna gruda se nikada ne zaboravlja.

Bar tako često i pjeva poznati Mate Bulić, koji rado i ovdje u Njemačkoj zna skupiti prijatelje, baš kao što to kaže i ona njegova poznata pjesma: "Ajde Mate skupi prijatelje".

Ministar Marić i ovom je prigodom pozvao iseljenike da se vraćaju u Hrvatsku i investiraju u naše gospodarstvo, što neprestano zagovara i popularni pjevač Mate Bulić, koji je već godinama najbolji ambasador iseljene i domovinske Hrvatske.

Promicatelj je brojnih programa, humanitarnih akcija, medijske promocije i koncerata, koji povezuju mlade u dijsapori sa “Lijepom našom”. A na mladima sve ostaje ta veza koja će u budućnosti biti i te kako važna.

''Naš je novi ministar krasan, pošten čovjek i ovom prigodom poželio sam mu sve najbolje na novoj dužnosti koju će, vjeruju svi koji ga godinama dobro poznaju, obnašati zaista odgovorno i na dobrobit naše domovine. Koliko vidim među našim ljudima ovdje vani Marić uživa njihovu potporu, što je pohvalno sa obzirom da je hrvatska politika do sada naveliko razočarala naše iseljenike, a posebice investitore'', kazao je Miljenko Prskalo, koji je u domovini i član Hrvatskog etičkog nacionalnog sudišta, te ovdje u Njemačkoj već tridesetak godina organizira brojne hrvatske svečanosti na kojima je ugostio mnoge poznate i priznate Hrvate.

I ove godine u svojemu internacionalnom kulturnom centru priređuje veliki novogodišnji party, gdje nastupaju domaći glazbenici, ovaj put band “Kiše jesenje” iz Širokog Brijega.

Kopirati
Drag cursor here to close