Health challenges

Ministar Delić nakon otkazivanja koncerta grupe Whitesnake: Vlada KS nije imala prethodnih troškova

Dodao je i da planirani koncert Stinga ostaje za listopad, te da Vlada Kantona već planira dovođenje velikih muzičkih imena u narednom razdoblju.
Lifestyle / Flash | 02. 07. 2022. u 13:06 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo povodom službenog priopćenja grupe Whitesnake u vezi s otkazivanjem nastavka njihove oproštajne europske turneje, a zbog jutrošnjih novinarskih upita, obavještava javnost da Vlada Kantona Sarajevo nije imala ranijih troškova u vezi s organizacijom ovog koncerta.

"Kako smo ranije objavili, Vlada Kantona Sarajevo obavezala se pokriti troškove izdavanja naših dvorana Skenderija i Zetra za potrebe održavanja ovog i koncerta Stinga u listopad. S obzirom na to da je koncert Whitesnakea trebao biti u srpnju, Vlada nije imala nikakve ranije troškove nastale po ovom osnovu", pojasnio je ministar privrede KS Adnan Delić.

Dodao je i da planirani koncert Stinga ostaje za listopad, te da Vlada Kantona već planira dovođenje velikih muzičkih imena u narednom razdoblju.

"Imamo ponude za podršku organizaciji koncerata velikih svjetskih imena u Sarajevu, mi ćemo ih prihvatiti i vjerujem da ćemo uskoro imati koncerte koje smo dugo očekivali u našem gradu", najavio je ministar Delić.

Vlada Kantona Sarajevo izražava duboko žaljenje zbog otkazivanja ovog koncerta, kao i pogoršanog zdravstvenog stanja Davida Coverdalea, frontmena ove grupe, prenosi Služba za protokol i press KS.

Kopirati
Drag cursor here to close