Očekuje i uključivanje države

Milin otac predlaže osnivanje Fonda za liječenje teško oboljele djece

Rončević smatra kako bi Fond poslovao javno te ponovio kako je potrebno i uključenje države u formiranju istog.
Lifestyle / Flash | 06. 04. 2019. u 19:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otac oboljele djevojčice Mile, Marin Rončević preko svog Facebook profila predložio je osnivanje Fonda namijenjenog teško bolesnoj djeci Hrvatske.

''Koncentrirajmo se da omogućimo (vi vise, mi manje jer imamo svoje brige) na to da se u najkraćem roku napravi Fond iz kojeg bi se teško bolesnoj djeci omogućilo liječenje ili lijekovi, a za koju nisu primjenjiva pravila HZZO-a. Neka novac prikupljen za Milu bude temelj tog fonda, a u prikupljanje razlike, neka se uključi i država'', naveo je otac.

Dovoljno je da se, navodi on, odrekne pet lipa trošarine na litru dizela i vise neće biti potrebe za ovakvim radikalnim akcijama.

Rončević smatra kako bi Fond poslovao javno te ponovio kako je potrebno i uključenje države u formiranju istog.

''Takav fond nužno mora biti vođen na volonterskoj bazi, a odluke o liječenju i dodjeli sredstava mora donositi ekipa nezavisnih dokazanih stručnjaka. Hvala dragom Bogu, imamo ih i u Hrvatskoj i u svijetu. Ono sto je ključno, je da račun i poslovanje fonda mora biti javno i da se osim 'raje' mora uključiti i država'', navodi otac.

Otac djevojčice tvrdi kako Hrvati imaju kapacitet ''za velike stvari''.

''Zapamtite, nebrojeno smo puta pokazali da imamo kapacitet za velike stvari, neka to ovaj puta bude za nešto sto je zaista bitno. Neka ovaj projekt napravi prekretnicu u razmišljanju i neka za sobom donese promjene u raspolaganju novcem, posebno u javnom sektoru. Razlika među nama u tom smislu nema, i crveni i plavi i žuti, svi imamo djecu i svima povremeno obolijevaju. Nemojmo da priliku dobiju samo sretni ili povlašteni'', napisao je.

Rončević ne sumnja u 'zeleno svjetlo' i podršku Vlade RH.

''Institucije se ovaj puta mogu doslovno proslaviti, za državu to je smiješan novac, a za neku djecu znaci razliku između života i smrti. Ja osobno, kao nepopravljivi optimist, ne sumnjam uopće u pozitivan stav Vlade prema ovakvom humanitarnom projektu'', napisao je na Facebooku Marin Rončević.

Inače, dvogodišnja Mila, boluje od rijetkog oblika leukemije, a sa svojim roditeljima u utorak je otputovala u SAD-e na liječenje. Prema podacima internetske stranice Lifeformila, za njeno liječenje je prikupljeno više od 34 milijuna kuna.

Kopirati
Drag cursor here to close