Global Citizen Festival

Metallica, Mariah Carey i Joe Biden pozvali na borbu protiv siromaštva

Ovaj šest sati dug festival je na svom 10. izdanju doveo tisuće posjetitelja u njujorški Central Park, a sestrinsko izdanje održalo se u Accri, prijestolnici Ghane, gdje su nastupali glazbenici poput Ushera i Stormzyja.
Lifestyle / Flash | 25. 09. 2022. u 22:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Metallica, Mariah Carey i Joe Biden pozvali na borbu protiv siromaštva

Metallica i Mariah Carey u subotu su predvodili glazbenike na Global Citizen Festivalu kojim su se prikupljala sredstva za borbu protiv siromaštva i klimatskih promjena, a kojem se iznenadno videovezom obratio i američki predsjednik Joe Biden.

Ovaj šest sati dug festival je na svom 10. izdanju doveo tisuće posjetitelja u njujorški Central Park, a sestrinsko izdanje održalo se u Accri, prijestolnici Ghane, gdje su nastupali glazbenici poput Ushera i Stormzyja.

Global Citizen davao je ulaznice posjetiteljima u zamjenu za obećanje da će djelovati protiv svjetskog siromaštva tako da, primjerice, pišu izabranim predstavnicima kako bi povećali inozemnu pomoć. Festival se održava u isto vrijeme kad i Opća skupština Ujedinjenih naroda u New Yorku, želeći time stvoriti veći pritisak na svjetske čelnike.

„Inspirirani smo i zahvalni za sav vaš rad i želimo da znate da je vaša borba i naša“, rekla je američka prva dama Jill Biden u obraćanju videom uz svog supruga, prenosi Hina.

Predsjednik Biden je govorio o svom novom klimatskom paketu, najopsežnijem dosad setu američkih zakona o čistoj energiji, piše agencija Reuters.

U Central park su stigli i demokratski čelnici Kongresa Chuck Schumer i Nancy Pelosi.

Premijerka otočnog Barbadosa Mia Amor Mottley upozorila je pak da borba protiv klimatskih promjena ne može biti dovoljno brza za njezin otok.

„Da, moji prijatelji, vrijeme nam istječe“.

Trash metal legende Metallica svirali su osam pjesama, uključujući i verziju „Nothing Else Matters“ s vokalisticom Mickey Guyton, jednoj od najistaknutijih crnih glazbenica u country glazbi.

Osim protiv siromaštva i klimatskih promjena, gosti festivala govorili su o ženskim pravima, uključujući aktualne prosvjede u Iranu zbog smrti 22-godišnje Mahse Amini u pritvoru, nakon uhićenja iranske policije za ćudoređe.

Na pozornici se pojavila i šefica Europske komisije Ursula von der Leyen.

„Trebamo se brinuti za naše djevojke i žene. One to zaslužuju“, rekla je.

Naglasila je nedavnu europsku pomoć vrijednu 600 milijuna eura za sigurnost prehrane u Africi, na Karibima i na Pacifiku.

Uz Metallicu i Mariah Carey na festivalu su, između ostalih, nastupili i talijanski pobjednici Eurovizije Maneskin, španjolska pop zvijezda Rosalia te sastav Jonas Brothers.

Kopirati
Drag cursor here to close