Pomaganje

Merhamet iz Mostara podijelio potrepštine migrantima

Ovom prilikom pomoć je bila u vidu šest vozila punih hrane, vode, sredstava za higijenu, i ostalih potrepština.
Lifestyle / Flash | 11. 11. 2019. u 20:12 Bljesak.info
Konvnoj pomoći za migrante u 'Vučjaku'

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regoionalni odbor Merhamet Mostar sudjelovao je u sklopu humanitarne akcije dopremanja pomoći migrantima koji se nalaze u kampu ''Vučjak''.

Midhad Brkan, direktor RO Merhamet Mostar, je u društvu predsjednika ''Merhameta'' Kenana Vrbanjca kao i ostalih direktora regionalnih odbora, osobno uručio prikupljenu pomoć migrantima.

Ovom prilikom pomoć je bila u vidu šest vozila punih hrane, vode, sredstava za higijenu, i ostalih potrepština, od kojih je jedno vozilo osigurano od donacija skupljenih od strane našeg regionalnog odbora.

Nešto više o samoj akciji je rekao predsjednik Merhameta Kenan Vrbanjac:

''Ovaj put smo se odazvali na poziv, odnosno javni poziv reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseina efendije Kavazovića da se pomogne migrantima. Inače, Regionalni odbor ''Merhameta" u Bihaću od samog početka migrantske krize redovno pomaže ovim nevoljnicima kako bi im olakšao njihov migrantski život. Isto tako, Regionalni odbor 'Merhameta' u Tuzli, u svojoj Narodnoj kuhinji svakodnevno priprema po dva obroka za migrante kojih je sve više u tom gradu.''

 

Kopirati
Drag cursor here to close