Red Bull Batalla

Meksički reper Aczino po drugi put najbolji hip hop improvizator

U emotivno nabijenom polufinalu našla su se čak tri bivša prvaka. Dvojica Meksikanaca su vodila neizvjesnu borbu, da bi Aczino na kraju savladao svog zemljaka Rapdera i osigurao mjesto u finalu gdje mu se pridružio Skone.
Lifestyle / Flash | 15. 12. 2021. u 21:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Meksikanac je prošlog vikenda u čileanskom gradu Vina del Mar pobijedio Skonea, prvaka iz 2016. godine, i postao prvi freestyle reper koji je dva puta osvojio prestižnu titulu na Svjetskom finalu natjecanja Red Bull Batalla.

Red Bull Batalla je ključna platforma na kojoj se najbolji hip hop improvizatori španjolskog govornog područja još od 2005. godine povezuju, napreduju i natječu diljem svijeta. Finale ovogodišnjeg, 15. po redu izdanja najmasovnijeg natjecanja u freestyle repanju na svijetu održano je ispred 5000 fanova u otvorenom amfiteatru Quinta Vergara.

Prvi put nakon dvije godine, 16 finalista je nastupilo uživo pred vatrenom publikom. Titulu prvaka branio je Meksikanac Rapder, koji je taj naslov osvojio na Svjetskom finalu 2020, održanom na virtualnoj pozornici u Dominikanskoj Republici.

Natjecatelji su se borili jedan-na-jedan, smišljajući rime na licu mjesta i improvizirajući duhovite odgovore na riječi suparnika. Nakon prve runde, dalje su prošli Rapder, Aczino, Jair Wong, Stick, Skone, Reverse, Marithea i Gazir.

U četvrtfinalu je Aczino - prvak iz 2017. godine i MC s najvećim brojem nastupa u svjetskim finalima od 2014. do danas - porazio Jaira Wonga. Rapder je bio bolji od Peruanca Sticka, dok je Španjolac Skone pobijedio Reversea iz West Palm Beacha.

Drugu rundu je obilježio jedan od najiščekivanijih dvoboja u kojem su se suočili španjolski tinejdžer Gazir (jedan od miljenika publike) i kolumbijska zvijezda Marithea. Nakon izjednačene borbe, pobjednikom je proglašen Gazir.

Video: ACZINO vs SKONE - Final | Red Bull Batalla Internacional 2021.

U emotivno nabijenom polufinalu našla su se čak tri bivša prvaka. Dvojica Meksikanaca su vodila neizvjesnu borbu, da bi Aczino na kraju savladao svog zemljaka Rapdera i osigurao mjesto u finalu gdje mu se pridružio Skone, koji je u drugoj polufinalnoj borbi bio dominantan nad mladim Gazirom.

Finale je donijelo duel dvojice veterana Red Bull Batalle, iz kojeg je Aczino izašao kao pobjednik i ušao u historiju kao prvi reper sa dvije šampionske titule, dok je Skone ponovo zauzeo drugu poziciju kao i 2020. godine. U borbi za treće mjesto Gazir je pobijedio Rapdera, čime je automatski osigurao mjesto u Svjetskom finalu 2022, koje će biti održano u Meksiku.

''Biti prvi dvostruki prvak je san koji imam već neko vrijeme. Ovo je jedan od najuzbudljivijih i najvažnijih trenutaka u mojoj karijeri i životu, i posvećujem ga mojoj obiteljikoja nije mogla biti ovdje'', izjavio je 30-godišnji Aczino, pravim imenom Mauricio Hernandez.

Kopirati
Drag cursor here to close