Mostarsko-makarska veza

MALK woodart: Upoznajte malu radionicu velikog srca

Lifestyle / Flash | 18. 05. 2015. u 08:42 K.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ovo je priča o obitelji koja voli stvarati i koja se voli igrati materijalima iz prirode'', uvod je pojašnjenja o MALK woodartu koji smo pronašli na službenoj Facebook stranici ove radionice.

Nakon pregleda fotografija, oduševljeni viđenim, odlučili smo kontaktirati mladu kreativnu obitelj kako bi saznali više o ovoj maloj i razigranoj radionici koja se bavi izradom raznoraznih predmeta ukrasnog i funkcionalnog karaktera.

''Ideja radionice je bila napraviti djeci drvene eko-igračke, jer ponuda u trgovinama nam nije zanimljiva, jednostavno nismo ljubitelji plastike i globalnih trendova. Htjeli smo nešto svoje, autentično. Dakle, napraviti nešto veselo, originalno i vječno. Pregršt ideja, puno ljubavi i mašte i spretnosti ruku. I eto, to je čarobna formula koja ja započela prije godinu dana'', govori za Bljesak.info Marijana Pejić Brnić koja je sa svojim suprugom, kako ističe, 'sasvim slučajno' pokrenula ovu radionicu.



''Obzirom da smo mladi bračni par s dvoje male djece, mogu reći da su nam oni zapravo najveća inspiracija za sve ovo što radimo, tako da je radionica pokrenuta sasvim slučajno'', govori Brnić i objašnjava kako je MALK zapravo akronim od osobnih imena ove mlade četveročlane obitelji, a „woodart“ ne trebamo posebno pojašnjavati.

Iako nemaju baš toliko vremena za svoj hobi koliko bi htjeli, jer uz posao i dvoje male djece i svakodnevne tekuće obveze, dan im traje prekratko, Marijana priznaje kako im je MALK woodart realizacija jedinstvene priče u kojoj uživa čitava obitelj.

''Ja se inače u slobodno vrijeme bavim raznoraznim vidovima umjetnosti, od slikanja, fotografije do izrade nakita. Suprug je također vrlo svestran i s „MALK woodartom“ smo spojili zapravo sve te naše izlete u umjetnost u jedinstvenu priču u kojoj svi uživamo, i to je najvažnije'', rekla je.

''Nerijetko, i djecu uključimo u sami proces stvaranja. Ali bude tu i općeg nereda i kaosa, komadića drveta, kistova i boja posvuda.Dakle, mi smo mala radionica velikog srca...''

U kreativni proces ovog mladog bračnog para, koji žive na relaciji Mostar – Makarska, što je kako govori Brnić zaslužno i za velik broj morskih motiva na njihovim radovima, uključena je cijela obitelj.

''Suprug Andrija je zadužen za „grubi“ dio posla. On priprema drvo i oblikuje ga, a ja ga dalje oplemenjujem. To podrazumijeva bojanje i ilustriranje. Nerijetko, i djecu uključimo u sami proces stvaranja. Ali bude tu i općeg nereda i kaosa, komadića drveta, kistova i boja posvuda. Dakle, mi smo mala radionica velikog srca'', pojašnjava nam proces stvaranja.

Uz izradu drvenih dječjih igračaka i suvenira, te izradu različitih predmeta koji se koriste za uređenje doma (svijećnjaci,vješalice, slike, klupice i slično), obzirom da su ljubitelji i vintage stila, odlučili su se i na restauraciju starog namještaja za vlastite potrebe.

''Uglavnom, u našem domu nikad nije dosadno i jednolično. Ljudi jako pozitivno reagiraju na ovo što radimo. Samo to šarenilo naših proizvoda jednostavno mora nagnati čovjeka isključivo na pozitivne emocije'', naglašava nam umjetnica.

Većina radova može se naručiti na njihovoj facebook stranici, koju su pokrenuli prije četiri mjeseca ili preko e-mail adrese malk.woodart @gmail.com., a svaki je komad unikatni i moguće ga je personalizirati.

''Radujemo se svakoj narudžbi i radimo je s toliko ljubavi i pozornosti. Ako inspirirate bar jednog čovjeka dnevno, učinili ste dobru stvar. Odlično je i to što se ne moramo više misliti što darivati dragim osobama, za svakoga napravimo nešto jedinstveno'', govori Brnić te dodaje kako i u buduće planiraju stvarati za svoj gušt, a ako se to izrodi u nešto ozbiljnije – spremni su i na to.

Kopirati
Drag cursor here to close