Talentirana Lucija

Lucija Šarčević iz Rame svojim izvedbama nikog ne ostavlja ravnodušnim

Lucija je učenica devetog razreda osnovne škole i sklonost prema glazbi i pjevanju pokazivala je od malih nogu.
Lifestyle / Flash | 12. 03. 2018. u 11:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako veće sredine pružaju puno veće mogućnosti za otkrivanje i ostvarivanje nečijega talenta, ipak one nisu „rezervirane“ za njih. Često se događa da male sredine iznjedre brojne talente, a to potvrđuje i mlada svestrana glazbenica Lucija Šarčević iz Rame, koja uz pjevanje, svira klavir i gitaru, piše Rportal.eu.

Lucija je učenica devetog razreda osnovne škole, i sklonost prema glazbi i pjevanju pokazivala je od malih nogu, kada je uz učenje novih riječi, uvijek i nešto pjevala, a s vremenom tu svoju sklonost pretočila u jasan pjevački i glazbeni talent.

Prijavnom na Dječji festival „Mala Rama“ 2015. godine, Lucija je započela ozbiljno bavljenje glazbom. Nakon festivala, aktivno se uključje u Dječji crkveni zbor, kao i školski zbor. Odrastanjem postaje članica zbora Frama-e, a sada je članica Velikog župnog zbora, u kojemu i pjeva i svira. Također, odnedavno je i članica Vokalne skupine „Arabella“.

S deset godina, Lucija je upisala školu plesa gdje je stekla svoja prva plesačka iskustva, koja je nastavila usavršavati u školskoj plesnoj skupini. Sklonost plesu, nerijetko pokazuje kroz brojne koreografije. Jednu od tih koreografija pubilika je mogla vidjeti i na nedavnom obilježavanju dana škole, kada je uz pjesmu izvedana i odlična koreografija, koja je izazvala ovacije nazočnih.

Iako svira i pjeva više vrsta, Lucija preferira duhovnu glazbu. Iako je aktivna u više zborova i većinu slobodnog vremena posvetila je glazbi, Lucija na prvo mjesto stavlja učenje i školu što se vidi i po ocjenama.

Od početka javnog bavljenja glazbom i pjevanjem, Lucijin talent prepoznat je i izvan Rame kroz brojne nastupe, među kojima se rado sjeća onih u Mostaru i Sarajevu na kojima je otpjevala hrvatsku himnu, i kako ističe kako su joj ti nastupi među dražima i na njih je jako ponosna.

Uz spomenute nastupe, rado se sjeća i onih s glazbenim zvijezdama, Markom Perkovićem – Thompsonom, Matom Bulićem, Markom Bošnjakom, Sinovima Hercegovine...

Iako je mlada, na njenim nastupima, teško je vidjeti tremu za koju kaže da ipak postoji, ali je pretvori u onu pozitivnu, koja daje još više poticaja za dobru izvedbu.

Lucija ove godine završava devetogodišnju školu, a samim time, prelazi na višu razinu obrazovanja. Cilj joj je upisati gimnaziju u Prozoru, čime će započeti dobru osnovu za upis na fakultet. Glazbenu školu neće upisati, jer joj je glazba zabava i hobby, što će za sada i ostati.

Uz talent, bitno je i usavršavanje pod stručnim vodstvom. Lucija pohađa privatne sate gitare i klavira kod prof. Sonje Cvitanović, za koju kaže da je najzaslužnija za njezin glazbeni napredak.

Na kraju, Lucija zavaljuje Bogu za talent koji je dobila na dar, i svojim roditeljima koji je uvijek prate i pružaju potporu u svemu.

Kopirati
Drag cursor here to close