Marion Ramsey

Los Angeles: Preminula zvijezda "Policijske akademije"

Američka glumica Marion Ramsey preminula je u 74. godini, a točan uzrok smrti zasad nije poznat. Ostat će zapamćena po ulozi nježne policajke piskutavog glasića, ali snažnog karaktera u serijalu filmova "Policijska akademija".
Lifestyle / Flash | 08. 01. 2021. u 11:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marion Ramsey bila je zvijezda legendarnog filmskog serijala "Policijska akademija", a preminula je u 74. godini života u Los Angelesu, prenose tamošnji mediji.

Uzrok smrti zasad nije poznat, ali su iz njezine menadžerske kuće Roger Paul Inc. potvrdili tu tužnu vijest.

Deadline javlja kako je posljednjih nekoliko dana bila jako bolesna.

Marion će ostati zapamćena po ulozi nježne policajke piskutavog glasića, ali snažnog karaktera Laverne Hooks koja ju proslavila tijekom 80-ih godina i to u svih šest nastavaka "Policijske akademije" snimane od 1984. do 1989. godine. 

Video: Police Academy Classroom

Rođena je 10. svibnja 1947. godine u Philadelphiji. Glumačku je karijeru započela na kazališnoj pozornici pojaviviši se u predstavi "Hello, Dolly!" na Broadwayu, a zapažena je bila i mjuziklu "Eubie" nominiranom za nagradu Tony, u kojem je glumila s Gregoryjem i Maurice Hinesom.

Paralelno s time počela je glumiti na televiziji i filmu, a prva serija u kojoj se pojavila bila je "The Jeffersons". Gledatelji su je mogli primijetiti i u "Beverly Hillsu 90210", "MacGyveru", "The Nanny" i "Robot Chicken".

Marion je bila predana aktivistica u podizanju svijesti i borbi protiv AIDSA i HIV-a. 

Video: Police Academy 1 - Hooks Driving Test
Kopirati
Drag cursor here to close