Britanska prijestolnica

London će do 2050. godine imati 11 milijuna stanovnika

Lifestyle / Flash | 02. 02. 2015. u 21:17 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trenutno više od 8,6 milijuna ljudi živi u britanskoj prijestolnici, na najvišoj razini od 1939., ali bi ta brojka mogla dostići 11 milijuna do 2050., priopćile su u ponedjeljak vlasti šire londonske oblasti.

Posljednje populacijske brojke o Londonu objavljene u ponedjeljak pokazuju da je jedan od najvećih gradova svijeta povećao broj stanovnika za skoro dva milijuna tijekom proteklih 25 godina.

Na stanovništvo crnog i manjinskog etničkog porijekla u Londonu otpada 44 posto od 8,6 milijuna stanovnika, dostižući 3,8 milijuna ljudi, a taj postotak će porasti na 50 posto do 2038.

''Nevjerojatni populacijski bum Londona testament je činjenice da je ovo najbolji veliki grad na svijetu. S više zelenila od bilo kojeg europskog grada, naprednom ekonomijom, niskom stopom kriminala i bujajućom kulturnom scenom, nije iznenađenje da je London mjesto u kome je ugodno živjeti'',  izjavio je gradonačelnik Londona Boris Johnson, prenosi Xinhua.

''Dok naš nevjerojatni grad nastavlja da raste, Londončani bi trebali biti sigurni da mi neumorno radimo kako bismo pružili domove, vodu, energiju, škole, promet, digitalnu konekciju i bolji kvalitet života koji očekuju'', kazao je.

Boris je izjavio da je njegovoj vladi potrebno odobriti širu fiskalnu podršku Londonu kako bi se ključna infrastruktura primjereno financirala.

Kopirati
Drag cursor here to close