Obrazovanje gradi BiH

Ljetovanje za 120-oro djece na Boračkom jezeru

Lifestyle / Flash | 18. 07. 2016. u 09:59 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organiziranjem ljetovanja na Boračkom jezeru Udruženje „Obrazovanje gradi BiH“ omogućilo je da se oko 120-oro djece, među kojima su romska i djeca s posebnim potrebama, socijalno integriraju kroz rekreaciju, učenje, zabavu i sport.

''Drago nam je da smo na ljetovanju, održanom protekli tjedan, pokazali kako se na konkretan način može postići harmonija i svrsishodni sadržaji za djecu različitih socijalnih grupa'', izjavio je Feni koordinator ljetovanja Mehmed Agić.

Smatra da su stipendisti Udruženja „Obrazovanje gradi BiH“, djeca s posebnim potrebama iz udruženja „Oaza“ i „Drin“ i „Budi mi prijatelj", kao i aktivisti Crvenog križa Općine Novo Sarajevo, mladi iz Prijedora, članovi Ferijalnog saveza BiH, te odred izviđača "Neretva" iz Konjica, dokazali da bez obzira na to u kojoj se situaciji nalaze mogu predstaviti što najbolje znaju i time postati bolji ljudi.

''S njima su se prvi put družili mladi skauti iz Francuske, koji su izrazili želju da ponovo dođu, sljedećih godina'', naveo je Agić.

Također i skauti iz Belgije su uspješno ostvarili dijalog među mladima neovisno o njihovoj nacionalnoj pripadnosti.

Na ovogodišnjem ljetovanju, predsjedniku Udruženja Jovanu Divjaku zahvalnost je izrazilo oko 120 sudionika, koji su, kako kažu, posebno veselje i ugodne trenutke doživjeli pjevajući domaće i strane hitove.

Osim na Boračkom jezeru, Udruženje "Obrazovanje gradi BiH" do sada je organiziralo posjetu u 18 europskih država, Kanadi i Urugvaju.

Kopirati
Drag cursor here to close