Za socijalno ugrožene

''U potrazi za novim svijetom'' - Ljetni kamp za djecu iz socijalno ugroženih obitelji

Lifestyle / Flash | 24. 07. 2017. u 08:43 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U razdoblju od 4. – 9. kolovoza 2017., nevladina organizacija Youth for Peace u suradnji s Caritasom Italiana implementira ljetni kamp u sklopu programa „Sretan život“ koji je usmjeren na rad s djecom iz socijalno ugroženih obitelji te djecom bez roditeljskog staranja. Naime, riječ je o edukativno-zabavnom programu, na osnovu kojeg radimo s istom grupom djece u razdoblju od 4 godine uočavaju njihov napredak ali i njihove potrebe na osnovu kojih biraju teme kojese obrađuju s njima.

''Za realizaciju programa su zaduženi iskusni edukatori organizacije Youth for Peace zajedno s volonterima iz partnerskog Caritasa Pescia. Nakon uspješno završenog četverogodišnjeg ciklusa jedne generacije, odlučili smo se na novi ciklus, s novom grupom djece (40) iz sljedećih institucija s kojima surađujemo; Kantonalna javna ustanova „Dom za djecu bez roditeljskog staranja“ Bjelave, Sarajevo, Stadlerov Dječiji dom „Egipat“, Sarajevo, Javna ustanova „Centar za socijalni rad BPK Goražde“, Mala škola Vareš, ustanova za prihvat i odgoj djece, JU „Dom porodica“ Zenica; te djeca iz socijalno ugroženih obitelji širom BiH'', navedeno je u priopćenju Youth for Peace .

Tema ovogodišnjeg ljetnog kampa je „U potrazi za novim svijetom“, te će zajedničkim radom obrađivati pitanja dječjih prava i obveza; kroz vid neformalnog obrazovanja će imati priliku steći znanje iz raznih oblasti uz mnoštvo edukativno-zabavnih radionica koje će potaknuti njihovu kreativnost i stvaralački duh.

Kamp će se održati u prostorijama Franjevačke klasične gimnazije u Visokom u periodu od 4. - 9. kolovoza.

''Jedan ovakav projekt smatramo vrlo važnim zato što se čvrsto držimo toga da nema bitnijih stvari oobitelji, odgoja i obrazovanja, mi to dopunjavamo i pokušavamo potpomoći kroz ovaj program djeci s nedostatkom ovih životnih aspekata. Ovakva prilika djeci čiji roditelji su ih zanemarili napuštanjem ili brigom o tome kako preživjeti, je dobar način da ta djeca napokon žive nešto više i dobiju pažnju kakvu svako dijete zaslužuje. Također, želimo da prenesemo poruku javnosti da ima mladih ljudi koji su spremni radom i ulaganjem u sebe i druge naše sutra učiniti boljim'', navode u priopćenju Youth for Peace.

Kopirati
Drag cursor here to close