Udruga ''0'' se povlači iz projekta

Livno: Svađa oko izgradnje azila za pse

Iz udruge "O" ističu kako se ne radi ni o kakvom "azilu" za pse, već o karanteni koja se ne može graditi bilo gdje, jer za dobivanje dozvole od Državnog ureda za veterinarstvo, uz same boksove karantena podrazumijeva i druge sadržaje koje posjeduje V
Lifestyle / Flash | 27. 03. 2019. u 13:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga za zaštitu životinja Hercegbosanske županije "O" odlučila je povući se iz projekta gradnje karantene pri Veterinarskoj stanici Livno zbog negativne kampanje i pritisaka kojima je ta udruga izložena u posljednje vrijeme.

U priopćenju se pojašnjava kako se u Splitskoj ulici u Livnu pri JP Veterinarska stanica Livno krenulo s pripremnim radovima za gradnju karantene, odnosno deset boksova u svrhu sklanjanja odraslih, napuštenih pasa, s ulica, igrališta, naseljenih mjesta.

Nakon sklanjanja s ulice zbrinuti psi bi u karanteni provodili 21 dan nakon čega bi se udomljavali uz certifikat te trajno sklanjali s ulica, što je legalno i propisano Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja BiH.

Iz udruge "O" ističu kako se ne radi ni o kakvom "azilu" za pse, već o karanteni koja se ne može graditi bilo gdje, jer za dobivanje dozvole od Državnog ureda za veterinarstvo, uz same boksove karantena podrazumijeva i druge sadržaje koje posjeduje Veterinarska stanica.

"Ovaj projekt je od općeg interesa, ishođene su sve dozvole i sad kad je gradnja počela, netko, tko zna iz kojeg interesa, širi neistine, uzbunjuje ljude, manipulira njima i širi strah, stvarajući na taj način konfuziju i opstrukciju, nečega što bi bilo na dobrobit svih građana, a ponajviše samih građana Splitske ulice", poručili su iz udruge.

U priopćenu se dodaje kako nitko od stanovnika Splitske ulice nije pokrenuo pitanje kažnjavanja osoba koje već godinama ostavljaju pse u njihovom naselju niti je tko zatražio sankcije za one koji na tom području bacaju životinjski otpad.

"Nakon svih događanja i pritisaka koji se vrše na volontere Udruge 'O' donesena je odluka, kojom se povlačimo iz ovoga projekta te prepuštamo ovu problematiku gradskim i županijskim službama, građanima Splitske ulice, i svim građanima Grada Livna, na rješavanje", stoji na kraju priopćenja Udruge za zaštitu životinja Hercegbosanske županije "O".

Peticiju prenosimo u cijelosti:

Poštovani, ovim putem vam se obraćamo kao mještani Splitske ulice. Nalazimo se u nezavidnoj situaciji jer nam se nepromišljenim i krajnje sumnjivim aktom dešava nešto loše po zdravlje i narušavanje kvaliteta življenja.

Naime, tzv. Organizacija „O“ za zaštitu životinja u saradnji s gradom Livnom pokušava u našoj neposrednoj blizini izgraditi azil ili transportno prihvatilište za pse u blizini kuća i Veterinarske stanice. Kako je opće poznato, u civiliziranom svijetu ovakva vrsta prihvatilišta gradi se izvan naseljenih mjesta, pa se pitamo kome je ova suluda ideja pala na pamet?

Kako živimo u gradu gdje je sve manje ljudi, koji žive sa mnogobrojnim nedaćama, da li je potreban i ovakav suludi čin da tjera ljude iz grada? U našem naselju živi i dosta djece. Gdje da se djeca igraju? Kako da mirno spavaju?

Umjesto izgradnje dječjeg igrališta mi uz naše kuće dobivamo prihvatilište za pse lutalice. Je li nam to hvala što živimo u našem gradu - Zabrinuti mještani Splitske ulice.

Kopirati
Drag cursor here to close