Politika i mediji

Lidija Bradara: Dobro je da BiH ima medije koji će doprinositi razvoju društva

Lifestyle / Flash | 12. 06. 2017. u 09:11 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz sve one koji čine društveno-politički život u Bosni i Hercegovini mediji igraju veoma važnu ulogu i dobro je da u BiH ima što više medija koji će doprinositi razvoju društva, izjavila je Lidija Bradara, predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije BiH prilikom posjete Regionalnom uredu Agencije Anadolija u Sarajevu.

Bradaru je dočekao Hakan Celik, direktor Regionalnog ureda Anadolu Agency (AA) za Balkan, koji ga je tom prilikom informirao o radu agencije.

Predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije BiH istaknula je značaj objektivnog izvještavanja medija i njihovu ulogu u razvoju bh. društva.

"Meni je zadovoljstvo što se jutros nalazim u vašim prostorijama i u svakom slučaju smatram da uz sve nas koji činimo društveno-politički ili društveni život, da su mediji jako važna karika u tom životu. Prije svega, mediji imaju ulogu objektivno informirati i zabaviti i mislim da upravo vaša kuća to radi na jedan vrhunski način. Mislim da je jako dobro da u BiH imamo što više medija koji će svoju ulogu živjeti svakodnevno, koji će doprinositi razvoju našeg društva a ne nekom defetizmu, senzacionalizmu i svemu onom što se trenutačno događa", kazala je Bradara.

Celik je Bradari poklonio knjigu "Pokušaj puča FETO iz minute u minutu" u kojoj je sažeta kronologija pokušaja državnog udara u Turskoj 15. srpnja 2016, a koju je priredila Agencija Anadolija.

Kopirati
Drag cursor here to close