Za humanitarne svrhe

Krematorij osmislio biznis za dodatnu zaradu

Lifestyle / Flash | 21. 04. 2017. u 09:38 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Recikliranjem metala preostalim među pepelom spaljenih tijela, krematorij je osmislio unosan biznis, piše Mirror.

Poznato je kako nakon kremiranja često ostaju dijelovi zamjenskih komada u kostima preminulog kao i ručke lijesova. Stoga se jedan krematorij u Engleskoj dosjetio ideje da od preostalih metalnih komada izrade nove ortopedske umetke dok ostatak ide na recikliranje. Nadalje, oni manje vrijedni predmeti šalju se na topljenje pa se potom pretvaraju u prometne znakove, ograde uz cestu i stupove za uličnu rasvjetu, a drugi metali kao što je kobalt koriste se u proizvodnji zrakoplovnih motora.

Na taj je način Gilroes Crematorium iz Leicestera u Engleskoj ove godine već prikupio 5.000 funti (44.000 kuna) za Rainbows, dom u kojem se smještaju smrtno bolesna djeca i mladi ljudi.

"Svjesni smo da se radi o osjetljivoj temi, ali zahvaljujući ovome bili smo u stanju dati veliku donaciju domu za skrb", rekao je direktor pogrebnog poduzeća Alan Brown.

"Obitelji same odlučuju hoće li dati pristanak na recikliranje kada se odlučuju za kremiranje i 99.9 posto ljudi se složi s time."

"Ne prikupljamo velike količine metala, ali ono što ostane ima svoju vrijednost i sav ovako prikupljen novac ide u humanitarne svrhe", kaže Brown.

Kopirati
Drag cursor here to close