osmijeh

Kreativnost na bh. ulicama: Upoznajte mladiće koji žene 'kupuju' origami ružama

Lifestyle / Flash | 08. 03. 2016. u 14:42 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ono što žene uvijek 'kupi' i natjera na osmijeh jeste kreativnost. Potvrda tomu jeste zanimljiva akcija dijeljenja 3D origami ruža, koju je prije nekoliko godina pokrenuo Vedran Miletić, srednjoškolac iz Fojnice, i koja je već sada, kako za Bljesak.info govori ovaj kreativni mladić, postala tradicija.

''Točno prije 3 godine spletom okolnosti sam se našao u Sarajevu s par ruža i mislim sebi hajde da ih podijelim i tada se rodila ideja da to pređe u neku tradiciju. Već 2015. godine sam spremio 100 papirnih ruža koje smo 3 prijatelja i ja podijelili u Sarajevu. Reakcije? Odlične!!! Dobili smo upravo ono što smo željeli - osmijeh'', rekao je Vedran.

Iako njegovi prijatelji nisu neki stručnjaci u tom području, rado su se odazvali na njegov poziv u pomoć, te su zajedničkim snagama kupili osnovni materijal i bacili se na posao.

''Uz smijeh i dobro druženje smo napravili ruže. Hodajući ulicama našeg glavnog grada, uz poglede i upite o akciji, su prolazili sati i sav trud koji smo uložili u naš poduhvat se isplatio jednim iskrenim osmijehom, tim malim znakom zahvalnosti koji je puno bogatiji od novca'', rekao je mladić koji se već šest godina bavi ovim neobičnim hobijem.

Ovu godinu su povećali broj napravljenih ruža, oko 200 komada, za što im je trebalo oko dva mjeseca posla. Nisu imali problema s vremenskim rokom, obzirom da je i ekipa veća. Zajedno s Vedranom, u projektu je sudjelovalo i četvero njegovih prijatelja. U planu su imali i kratkometražni film, ali su zbog lošeg vremena i problema s opremom ipak odustali.

Sve radove ovih mladih kreativaca možete pogledati ovdje.

Kopirati
Drag cursor here to close