Mali sajam

Kreativni izlagači dočaravaju božićni duh u Mostaru

Lifestyle / Flash | 23. 12. 2015. u 09:15 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako se približavamo Božiću događanja na Malom blagdanskom sajmu u Mostaru i dalje postaju sve zanimljivija i privlačnija.

U srijedu 23. prosinca u 17 sati zakazano je predstavljanje najvećeg svirajućeg klavira na svijetu. Klavir su osmislili i sami izradili mladi iz udruge FRAMA – Franjevačka mladež Mostar, kojim su kao FRAMA Bosne i Hercegovine konkurirali biti upisani u Guinnessovu knjigu rekorda. Danas su ga odlučili predstaviti svojim sugrađanima; i zasvirati na njemu.

Uz uistinu neobičnu klavijaturu dugačku 20 metara, mladi kreativci FRAMA-e Mostar na Šetalištu od jučer predstavljaju još jedan zanimljiv projekt – božićno drvce koje je na Šetalište postavio Grad Mostar okitili su unikatnim nakitom, ručno rađenim, dijelom i od recikliranih materijala, i ponudili Mostarcima da mogu, samoposluživanjem, slobodno skinuti neki od njihovih zanimljivih uradaka i prenijeti na božićno drvce u svom domu.

Pored okićenog bora je samo kartonska kutija u koju, ako žele i mogu, imaju priliku ubaciti nešto sitniša za pomoć siromasima koje će mladi Frame proslijediti u ovo milosno vrijeme darivanja.

Okićeni bor funkcionira samostalno; nitko ne kontrolira ponašanje ljudi u njihovom razgledanu i milosrđu. Ovu ideju mladeži držimo vrijednom, i posebnom, budući nosi poruku ljepote stvaranja ali istovremeno apela za potrebu vjere u dobrotu ljudskog srca i oslanjanje na moral.

Nakon predstavljanja klavira i nastupa Frame slijedi bogat glazbeni program naših „uličnih svirača“ koji će otvoriti trio „Lazanje“ nastaviti se ženskom klapom „Drača“, dječjim zborom pod ravnanjem profesorice Ivane Ćorić.

''Kao poseban događaj najavljujemo da će se na Šetalištu pojaviti i Hrvatska glazba Mostar. Čuli smo da su, ovi naši ugledni glazbenici samoinicijativno odlučili pojaviti se na Šetalištu kako bi i oni, kao izvorno ulični sviriči s dugogodišnjom tradicijom, doprinijeli blagdanskom ozračju i istovremeno odali priznanje svim mladim školovanim mostarskim glazbenicima koji, od otvaranja Sajma, samoinicijativno i bez ikakve naknade, nastupaju na Šetalištu'', priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostaru.

Na Badnjak, sutra 24. prosinca u 19 i 30 sati na Rondou će se dogoditi uprizorenje skromnog dolaska na svijet Djeteta Isusa – Program Živih jaslica trajat će nekih pola sat, također u organizaciji i izvođenju FRAMA-e Mostar, a zatim slijedi druženje uz glazbu i kuhano vino i tople napitke do 21 sat, priopćeno je.

 

Kopirati
Drag cursor here to close