Strahovit pad

Kravica lani vikendom bilježila do 2.500 posjeta, ove godine jedva 300

Cijena ulaznice nije se mijenjala te od 1. listopada do 31. svibnja iznosi 10 KM. Ta cijena ostaje ista za domaće turiste tijekom sezone, odnosno, od 1. lipnja do 30. rujna, kada strani gosti plaćaju dvostruko višu cijenu.
Lifestyle / Flash | 11. 08. 2020. u 08:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok su lani uprihodovali više od dva milijuna maraka, kada su zabilježili i rekordnu posjetu više od 300.000 gostiju iz cijelog svijeta, ove godine je na Kravici, jednom od najljepših vodopada u Europi, otužna slika.

Podatak da je za prvih pola godine Kravicu posjetilo svega 6.350 osoba, a u istom razdoblju prošle godine 85.000, kako kaže Nikica Vučić, voditelj Poslovne jedinice Kravica, sasvim je jasan pokazatelj kakva je situacija.

''Gubici su ogromni, praktično iznose više od 90 posto. Lani, kao i prethodnih godina, u strukturi gostiju su prednjačili inozemni, a sada su to domaći turisti. Međutim, te se posjete svode pretežno na dane vikenda, kada bilježimo od 300 do 400 gostiju, dok je ta brojka radnim danima duplo manja. Lani je samo vikendom bilo više od 2.500 ljudi. Jasno, s ovakvom situacijom se suočavaju sva turistička mjesta i odredišta i bojimo se da će se cjelokupno stanje itekako odraziti i na narednu godinu. Mi smo bili vezani za Sarajevo, Međugorje, Jadransku obalu, radili smo s više od 30 agencija, a sada je sve to, jednostavno, stalo'', ističe za Avaz Vučić.

Upravo je Javno poduzeće ''Parkovi'', koje upravlja Kravicom ove godine namjeravalo realizirati brojne projekte s ciljem obogaćivanja turističke ponude, a pripremali su se i za rekordnu posjećenost.

Međutim, situacija s koronavirusom je poremetila sve planove i kako je kazao Vučić, svi projekti su zaustavljeni.

Jedan od važnijih infrastrukturnih projekata bila je izgradnja mosta na Maloj Kravici. Projektom je bila predviđena obnova postojećeg i izgradnja novog mosta, čime bi se spojile dvije obale, a planirana je i izgradnja šetnice u dužini od dva kilometra uz samu obalu rijeke Trebižat. 

Cijena ulaznice, potvrdio je Vučić, nije se mijenjala te od 1. listopada do 31. svibnja iznosi 10 KM. Ta cijena ostaje ista za domaće turiste tijekom sezone, odnosno, od 1. lipnja do 30. rujna, kada strani gosti plaćaju dvostruko višu cijenu.

Kopirati
Drag cursor here to close