#ZnanjeCiniRazliku

Krav Maga Hercegovina organizira Dane otvorenih vrata za djecu u Mostaru

Krav Maga je odlična sportska aktivnost koja djeci povećava opće motoričke i funkcionalne sposobnosti.
Lifestyle / Flash | 30. 01. 2019. u 13:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U razdoblju od 01.02.- 15.02.2019. godine, Krav Maga Hercegovina organizira Dane otvorenih vrata za djecu u prostorijama fitness kluba Let´s Go Fitness Centar Mostar. Klub se nalazi u ulici Stjepana Radića 31(Stari tržni centar,2.kat) . Termini za djecu su srijeda i petak od 17:00 -18:00.

Radi dobnih razlika, djeca će ,tijekom treninga, biti podijeljena u dvije starosne skupine i to od 5-9 godina i od 10-15 godina .

Dani otvorenih vrata vrijede i za odrasle i to u terminima utorak i četvrtak od 19.00.-20.30, u prostorijama O.Š. Ivana Gundulića na Rudniku.

Treninzi u navedenom razdoblju su besplatni!

Pridruži se i ti i postani dio Krav Maga tima! Očekujemo Vas!

Djeca danas provedu previše sati sjedeći, nose teške torbe, ne bave se sportskim aktivnostima, što dovodi do lošeg fizičkog stanja. Djeci, nikad prije, snaga, brzina i fleksibilnost nije bila na nižoj razini.

Svjetske zdravstvene organizacije preporučuju 60 minuta dnevno fizičke aktivnosti, a rezultati pokazuju da 90 posto djece do kraja srednje škole ne ispunjava ove preporuke. Poražavajuće je što je velikom broju djece, nastava tjelesnog odgoja u školi jedina tjelesna aktivnost, a ona traje samo dva školska sata tjedno.
Stoga je izuzetno važna redovita fizička aktivnost djeteta koja treba biti prilagođena djetetovoj sposobnosti, tjelesnoj građi i, naravno, motivaciji.

Foto: Krav Maga Hercegovina / Krav Maga Hercegovina organizira Dane otvorenih vrata za djecu u Mostaru

Krav Maga je odlična sportska aktivnost koja djeci povećava opće motoričke i funkcionalne sposobnosti. Kroz treninge djeca usvajaju zdrave životne navike, razvijaju izdržljivost, snagu i fleksibilnost u vrlo kratkom vremenu. Stručni, licencirani i odgovorni instruktori brinu o njihovom psihofizičkom zdravlju, a djeca se odlično zabavljaju uz raznovrsne igre i odličnu ekipu.

Ovakav program za djecu donosi pregršt benefita za djetetov razvoj i njegovu svakodnevicu, jer osim razvoja motoričkih sposobnosti i kondicijske spreme, djeca razvijaju koncentraciju koja pomaže učenju u školi, stječu navike pomaganja bližnjima i poštivanja starijih uz jedinstvenu metodologiju, pedagogiju i način obuke.

Zdravstveno stanje mladih ljudi i djece strmoglavo pada i za to smo odgovorni svi. No ako želite promjene na bolje, budite vi ta promjena!

Foto: Krav Maga Hercegovina / Krav Maga Hercegovina organizira Dane otvorenih vrata za djecu u Mostaru

Osim zdravstvenih razloga, jedan od najboljih razloga,zašto djeca da treniraju Krav Magu je da ih čuva od toga da budu meta nasilnika. Krav Maga, osim sposobnosti da se brani ako se situacija pojavi, daje djeci samopouzdanje da zadrži svoju glavu, društvene vještine kako bi stekli nove prijatelje, i disciplinu da zna kako se nositi s ruganjem ili zadirkivanjem koje može doći od vršnjaka ili starijih osoba.

DOBIVANJE SAMPOUZDANJA

Kroz proces postavljanja i postizanja ciljeva, djeca brzo shvaćaju da su sposobna za sve što im je na umu. Pronalaženje načina za izazove i dovršavanje tih izazova također potiče djecu da budu sigurni u sebe i svoje postupke. Kada dijete prolazi kroz dan s tim samopouzdanjem, manje je vjerojatno da će postati meta nasilnika.

ŠIRENJE SOCIJALNOG KRUGA

Djeca koja se pridruže klasi Krav Maga vjerojatno će steći više prijatelja, proširiti svoj društveni krug i postati ugodnija u društvenim situacijama. To ih, pak, obično stavlja u grupe u školi gdje je manje vjerojatno da će ih se napasti i također će imati društvene vještine za rješavanje određenih nepredviđenih situacija.

DISCIPLINA UČENJA

S strukturom klase Krav Maga, djeca uče ponašati se i ostati usredotočena na ono što ih instruktor podučava tog dana. Kada dođu licem u lice s drugim djetetom koje im se ruga ili zadirkuje, imat će disciplinu da ignoriraju te napade i nastave dalje bez eskalacije problema.

Da biste saznali više o tome kako Krav Maga može koristiti vašem djetetu, kontaktirajte klub Krav Maga Hercegovina. Pomoći ćemo vašem djetetu da počne s učenjem programa samoobrane. Ako želite promjene na bolje, budite vi ta promjena!

 

Kopirati
Drag cursor here to close