oporavak

Kraljica Elizabeta propušta božićnu misu zbog zdravstvenih problema

Lifestyle / Flash | 25. 12. 2016. u 10:33 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanska kraljica Elizabeta II propustit će tradicionalnu jutarnju božićnu misu zbog teške prehlade, priopćila je u nedjelju Buckinghamska palača.

Britanska kraljica, koja se oporavlja od prehlade, propustit će jutarnju božićnu misu u crkvi koja se nalazi u blizini kraljevskog imanja Sandringham u Norfolku, 177 kilometara sjeverno od Londona. Jutarnja božićna misa je dio tradicije kraljevske obitelji, a mnogobrojni lokalni stanovnici okupljaju se ispred crkve kako bi vidjeli britansku kraljicu.

Iz Buckinghamske palače su ranije ovog tjedna priopćili da se kraljica i njen suprug princ Philip oporavljaju od "teške prehlade". Zbog toga su odgodili put iz Londona za Sandringham, ali su dan kasnije nego što je očekivano stigli u dvorac koristeći helikopter umjesto vlaka.

Kraljica Elizabeta II napunila je 90 godina, a njen suprug Philip, koji ima srčanih i drugih zdravstvenih problema ima 95 godina.

Britanska kraljica će božićnu čestitku uputiti putem ranije snimljenog videa, a kako javljaju tamošnji mediji, ona će najviše pohvale uputiti britanskim olimpijskim i paraolimpijskim sportistima koji su je inspirirali protekle godine.

Poruka će biti emitirana širom Velike Britanije i većini zemalja članica Commonwealtha u nedjelju poslijepodne.

Kopirati
Drag cursor here to close