13. maraton

Kragujevački biciklisti u srijedu kreću za Mostar

Lifestyle / Flash | 26. 07. 2016. u 15:13 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Put Mostara iz Kragujevca, u srijedu, 27. srpnja, krenut će 13. tandem biciklistički maraton 'Kragujevac-Mostar 2016'. Ovogodišnji maraton vozit će 10 biciklista, tri tandem i četiri solo bicikla.

Grad Kragujevac i veleposlanstvo Bosne i Hercegovine u Srbiji i ove godine su pokrovitelji maratona, a tim povodom je u prostorijma Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom 'Iskra' u Kragujevcu, održana konferencija za novinare.

Tandem biciklistički maraton 'Kragujevac - Mostar 2016' u organizaciji paraolimpijskog kluba 'Junior' i biciklističkog kluba 'Radnički' održava se u godini kada se obilježavaju dva značajna jubileja, 40. godina od potpisivanja Povelje o bratimljenju Kragujevca sa gradom Mostarom i desetljeće od obnovljene suradnje ova dva grada.

Pored biciklista na plivačkom mitingu i tradicionalnim skokovima sa Starog mosta u Mostaru, natjecateljima iz Srbije pridružit će se i mališani četiri plivačka kluba iz Kragujevca, najavio je Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika unapređenje i razvoj sporta i istaknuo da je, kao i ranijih godina, lokalna samouprava podržala ovu manifestaciju jer prijateljstvo pobratimskih gradova treba njegovati i graditi.

Sudionici 13. tandem biciklističkog maratona koji u srijedu kreću iz Kragujevca put Mostara, preći će trasu dugu preko 400 kilometara i napraviti kraće predahe u gradovima kroz koje prolaze, u Užicu, Višegradu i Sarajevu.

"Ove godine su 450. po redu visinski skokovi sa Starog mosta u Mostaru. Posljednjih godina ekipa iz Kragujevca je među najbrojnijim, a bilježi i značajne rezultate. Dobri rezultati se očekuju i ove godine. U nedjelju, 31. srpnja na središnjoj manifestaciji, Kragujevac će predstavljati pet natjecatelja", rekao je Marko Pavlović, član Kluba ekstremnih sportova i kapetan tima.

Prema riječima Gorana Ilića, generalnog tajnika Paraolimpijske akademije 'Junior' tandem maraton prvi put ove godine starta ispred SC 'Iskra', a podršku biciklistima pružit će mališani predškolskih ustanova.

Kopirati
Drag cursor here to close