Posljednja večer

Konačni oproštaj Monty Pythona

Lifestyle / Flash | 07. 04. 2014. u 07:09 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povratnički show koji će članovi legendarne komičarske skupine Monty Python održati u Londonu 20. srpnja bit će njihov posljednji zajednički projekt, otkrio je Michael Palin koji je rekao kako nakon deset predstava koje će ovog ljeta održati u Londonu neće krenuti na turneju niti išta slično.

''Nedjelja, 20. srpnja bit će posljednja večer za Monty Python budući da nemamo apsolutno nikakve planove za nove showove nakon toga'', za BBC je izjavio Palin.

Kako prenosi riječki Novi list, povratnički nastupi koji započinju 1. srpnja na istoj će pozornici, prvi put od 2009. godine okupiti Johna Cleesea, Terryja Gilliama, Erica Idlea, Terryja Jonesa i Michaela Palina.

''Nismo točno odredili broj nastupa. Počeli smo s dva, pa četiri, pet... Sad će ih biti deset. Onaj 20. srpnja bit će posljednji. Morali smo tako odlučiti jer bi inače svi očekivali da krenemo na turneju po Americi, Australiji i sve to. Zbog toga što smo svi jako zauzeti različitim drugim projektima, mislim da neće biti moguće ponovo nas okupiti. Mislim da će show biti snimljen i da će se prikazivati u kinima. Bit će to izvrstan show, ali to će biti posljednji put da radimo zajedno'', dodao je.

Prema Palinovim riječima, i on i drugi članovi Monty Pythona imaju vlastite projekte zbog čega se nisu željeli vezivati za povratničku turneju.

''Zaključili smo da bismo radije proveli ostatak života radeći ono što želimo, a ne provodeći ga na turneji. Postoji nevjerojatno zanimanje za Monty Python, posebno u Americi tako da mislim da će oni biti zadovoljni što ne dolazimo tamo. No oni imaju sve. Sad će morati doći u London'', zaključio je Palin.

Osim što su najavili posljednji show u karijeri, Novi list prenosi kako su članovi Monty Pythona prošlog tjedna objavili i prvi novi uradak u zadnjih petnaest godina. Riječ je o pjesmi ''The Silly Walks Song'' koja je napisana za potrebe skorašnjeg showa ''Monty Python Live (mostly)''.

Prati je i prigodni videobroj koji je na Youtubeu do sada pogledan više od 100 tisuća puta.

Kopirati
Drag cursor here to close