ne da mečku

Kolekcionar iz Gradiške ne da svog Mercedesa ni Travolti

Lifestyle / Flash | 29. 10. 2015. u 17:01 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agenti Johna Travolte, pokucali su na vrata Rajka Ercega objasnivši mu kako su došli kupiti njegovog "Mercedes Cabria" iz 1967. godine.

''Nisam mogao vjerovati svojim očima i ušima. Rekli su mi da su me našli u Sarajevu, prema popisu vlasnika registriranih "Mercedesa" i da je Travolta naručio upravo ovakav model. Bez mnogo dvoumljenja dali su mi ček i rekli da napišem iznos koji želim, a oni su spremni platiti mi samo da kupe auto. Ipak, morao sam ih razočarati i reći da "Mercedes" nije na prodaju'', priča Erceg svoju zanimljivu priču za Glas Srpske.

I njegovim ukućanima bilo je teško povjerovati u ovu priču iako Travolta nikad nije krio svoju ljubav prema starim vozilima, a posebno "Mercedesu".

''Ipak su me podržali u mojoj odluci da ne prodam "Mercedesa", jer znaju da je on za mene više od automobila, gotovo kao punopravan član obitelji'', rekao je Erceg i dodao kako se nikada nije pokajao zbog toga i smatra da njegov "Mercedes" nema cijenu jer je to "auto s dušom".

Ovaj ljubitelj oldtimera, od svog "Mercedesa" se ne odvaja pune 44 godine. Čak i priča o tome kako je postao vlasnik tog vozila zvuči nevjerojatno. Svog ljubimca na četiri točka je kupio sasvim slučajno davne 1971. godine u Osijeku, nakon što ga je carina oduzela.

''Čuo sam da je prvo bio u vlasništvu jednog talijanskog tenisača, a navodno je oduzet jer je u njemu prevozio drogu. Strpljivo sam čekao da se sudski proces završi kako bi automobil dali na prodaju, jer sam se na prvi pogled "zaljubio" u njega. I došao je taj trenutak'', priča Rajko.

Kaže da su neki kupci bili skeptični, ali on se nije plašio da bi mogao imati bilo kakav problem zbog kupovine automobila koji je, kako kažu, korišten za "mutne" poslove.
'

'Ljubav prema oldtimerima je bila jača. Najvažnije je to da to auto konačno došlo u prave ruke.

Nisam žalio ni ogromnu sumu novaca koji sam izdvojio za njega. Možda su neki pomislili da sam lud, jer sam u to vrijeme sam za te pare mogao kupiti kuću. Ali ja sam se ipak odlučio za ovaj auto i nikada nisam požalio'', ispričao je Erceg.

Dodao je da je auto specifično i po tome što je napravljen od aluminija, ne kvari se, a svi dijelovi su originalni.

''Ne troši mnogo, ali ga rijetko vozim, najčešće kada me prijatelji pozovu na izložbu ili ga iznajmljujem za snimanje reklama i svadbi. Nedavno sam ga iznajmio glumcima iz Hrvatske koji su na Manjači snimali reklamu za sladoled'', priča Rajko koji osim što uživa u vožnji često voli i zasvirati na harmonici.

Zbog toga je uvijek omiljen u društvu, a kako kaže – "mečka" je u srcu, a harmonika u duši.

Kopirati
Drag cursor here to close