Borba bikova

Kobra i Medonja, Crni i Ždralonja... Napete borbe na današnjoj koridi u Rakitnu

Nema sela ni zaseoka koji nemaju barem jednog bika i vojsku navijača koji ga bodre, a današnje borbe u Dolini ljubavi u Rakitnom su bile dobro posjećene.
Lifestyle / Flash | 01. 10. 2023. u 18:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kobra i Medonja danas su se borili za prvaka Balkana teške kategorije. Za prvaka srednje kategorije konkurencija je bila veća. Peran, Brnjo, Risonja, Kukan, Šaronja, Garan, Azo, Agresor, Španac samo su neki od bikova koji su pokušali postati prvaci.

Današnja korida privukla je veliki broj navijača u 'Dolini ljubavi' u Rakitnom, a bikovi su, kako se čini uspjeli zabaviti publiku.

Koride su odavno prisutne u Posušju i okolnim mjestima posuške općine, no zadnjih par godina sve je više zaljubljenika u koride pa ih se sada samo u Posušju i okolici održava preko deset. Time je kako su ranije pisali posuški mediji, Posušje postalo najpoznatije na Balkanu i sami je centar događanja kad su borbe bikova u pitanju. 

Nema sela ni zaseoka koji nemaju barem jednog bika i vojsku navijača koji ga bodre, a danas su stigli ljudi iz BiH, Hrvatske, pa i ostatka Balkana.

Borbe su se pomno pratile uz žestoko navijanje i pokoji bijeg od razjarenih bikova, a nakon toga 'narodno veselje' se nastavilo pod šatorom uz koji ukusan zalogaj i glazbu uživo.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close