Prognoza

Kiša, pljuskovi i grmljavina

U BiH danas će prevladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.
Lifestyle / Flash | 14. 05. 2018. u 08:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno pada kiša na jugu i zapadu Hercegovine i sjeveroistoku Bosne. Na krajnjem jugu Hercegovine je registrirana i grmljavina.

Temperature zraka izmjerene u 08.00 sati (°C): Bjelašnica 4; Bugojno, Ivan-Sedlo i Sokolac 10; Sarajevo 12; Jajce i Sanski Most 13; Livno 14; Banja Luka, Bihać, Prijedor, Široki Brijeg, Tuzla i Zenica 15; Bijeljina, Doboj, Gradačac, Grude, Mostar, Srebrenica, Stolac i Zvornik 16 i Brčko i Trebinje 17.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 939hPa, za 3hPa je manji od normalnog i sporo opada.

U BiH danas će prevladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Od sredine dana prema večernjim satima lokalno jače nevrijeme je najizglednije u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26°C.

U Sarajevu će prevladavati sunčano sa umjerenom naoblakom. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima na području grada lokalno može pasti malo kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23°C. priopćeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.


Kopirati
Drag cursor here to close