Prognoza i ceste

Kiša krajem dana, na cestama poledica

Lifestyle / Flash | 12. 02. 2016. u 06:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama ima magle i sumaglice.

Temperature zraka u 7.00 sati: Bjelašnica -8 stupnjeva, Sokolac -4, Bugojno, Drvar, Kupres, Livno -3, Jajce, Sanski Most -2, Ivan-sedlo, Prijedor, Tuzla, Zenica -1, Banja Luka, Goražde, Sarajevo 0, Bijeljina, Doboj, Srebrenica, Stolac, Zvornik 1, Trebinje 2, Bihać, Gradačac 3, Mostar 4 i Neum 6 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini danas će preovaladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Sunčanije u središnjim i istočnim područjima Bosne. Kiša se očekuje na jugozapadu, zapadu Bosne i u Krajini, a u Hercegovini u večernjim satima. Vjetar, slab do umjeren, južni i jugozapadni. Dnevne temperature od 5 do 12 stupnjeva.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine je mjestimično vlažan ili mokar kolovoz, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na dionicama u višim planinskim predjelima..

Zbog mjestimično zaleđenih dionica skreće se pažnja na magistralni put M-15 Glamoč-Mlinište, kao i na puteve na širem području Livna i Tomislavgrada.

Na pojedinim dionicama vidljivost je smanjena zbog magle, a posebno se izdvajaju putevi Priluka-Glamoč-Mlinište i Žepče-Maglaj, gdje je vidljivost smanjena na 30-50 metara. Magle ima i na širem području Livna i Bosanskog Grahova.

Upozorava se i na učestale odrone i savjetuje opreznija vožnja prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Kopirati
Drag cursor here to close