Prognoza i ceste

Kiša, jako jugo i mokre ceste

Lifestyle / Flash | 08. 02. 2016. u 07:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša će uglavnom padati u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Malo kiše lokalno može pasti u Krajini i središnjim područjima, a na planinama može pasti i malo snijega.

Puhat će vjetar umjerene jačine, s jakim udarima, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 16°C.

Temperature zraka izmjerene u 7.00 sati (°C): Bjelašnica -3, Goražde -1, Sokolac, Zenica i Zvornik 1, Bijeljina i Kupres 3, Prijedor i Tuzla 4, Ivan-sedlo i Srebrenica 5, Bugojno i Sanski Most 6, Doboj, Jajce i Livno 7, Sarajevo i Trebinje 8, Drvar, Gradačac i Mostar 9, Neum i Stolac 10, Banja Luka 11 i Bihać 12.

Prometuje se po suhim ili djelomično vlažnim kolnicima. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama. Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozačima savjetuje opreznija vožnja i poštivanje privremene regulacije prometa.

Kopirati
Drag cursor here to close