Oborine

Kiša i snijeg u BiH

Lifestyle / Flash | 01. 02. 2017. u 07:16 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne pada kiša, a na planinama snijeg.

Temperature zraka u 7.00 sati: Bjelašnica -4 stupnjeva, Sokolac 0, Banja Luka, Bijeljina, Kupres, Sanski Most 1, Doboj, Tuzla, Zenica, Zvornik 2, Goražde, Gradačac, Ivan-sedlo, Jajce, Srebrenica 3, Drvar, Livno 5, Bugojno, Mostar, Trebinje 6, Sarajevo 7, Stolac 8, Bihać 10 i Neum 11 stepeni.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 948 hPa, za 5 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

U Bosni i Hercegovini danas će prevladavati pretežno oblačno s kišom u većini područja, a na planinama sa snijegom. Padaline slabog, ponegdje umjerenog intenziteta. Na istoku Bosne se očekuje najmanje padalina. Vjetar, slab do umjeren, južni i jugozapadni. Na planinama i u Krajini vjetar sa jakim udarima. Dnevne od 2 do 8, na jugu i sjeverozapadu od 7 do 13 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, povremeno s slabom kišom. Dnevna temperatura oko 7 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Biometeorološke prilike danas su relativno nepovoljne.

Promjena vremena i mjestimično jači jugo uzrokovat će poteškoće osjetljivim osobama, ali će pri tome osjetnije zatopljenje, nakon dugotrajnog razdoblja niskih temperatura, ipak povoljno djelovati na većinu ljudi.

Preporučljivo je ne pretjerivati s aktivnostima, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close