Pa vi zvonite

Kazna za bicikliste koji bespotrebno zvone

Biciklisti stariji od 14 godina morat će na tečaj prometnih propisa ako prekrše pravila dvaput u tri godine. Oni koji to odbiju, platit će kaznu do 50.000 jena (3000 kuna).
Lifestyle / Flash | 23. 06. 2020. u 08:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Japanu, kao i u mnogim drugim zemljama, na posao se sve više putuje biciklima, prijevoznim sredstvom koje je u vrijeme pandemije postalo jako popularno.

Ali jao onome tko u Japanu ne poštuje pravila. U sklopu novih i strogih prometnih pravila, zabranjeno je gnjaviti druge nepotrebnim korištenjem zvonca.

Isto vrijedi za nepotrebno kočenje ili blokiranje biciklističke staze. Mjere stupaju na snagu 30. lipnja. Biciklisti su sve češći na ulicama Tokija, grada koji nije poznat po sigurnosti biciklističkih staza.

Biciklisti stariji od 14 godina morat će na tečaj prometnih propisa ako prekrše pravila dvaput u tri godine. Oni koji to odbiju, platit će kaznu do 50.000 jena (3000 kuna), prenosi Hina.

Japanska agencija Kyodo piše da je prošle godine japanska policija dokumentirala više od 26.000 slučajeva opasnog ponašanja biciklista, od kojih je samo 328 prošlo tečaj o sigurnosti u prometu.

Ukupno je prošle godine bilo 80.000 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali biciklisti, a poginulo ih je 433.

Kopirati
Drag cursor here to close