maškare

Karnevalska Republika Ljubuški preuzima vlast

Lifestyle / Flash | 28. 01. 2016. u 09:26 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljubuški karneval ove godine slavi 18-ti rođendan. Glavna karnevalska manifestacija najavljena je za 7. veljače, a program počinje od jutarnjih sati. U 10 sati, nakon okupljanja karnevalska povorka maškara krenut će iz Prologa cestom Grab-Vitina prema Ljubuškom.

Od 13.30 najavljen je mimohod ulicama Ljubuškog od Gradske ljekarne do Centra malih športova gdje će uslijediti proglašenje karnevalske Republike, suđenje Marka Karnevala i čašćenje rođendanskom tortom punoljetnog Karnevala.

Maškare se nakon ovoga u povorci organizirano vraćaju u Prolog gdje će u 16 sati uslijediti drugi dio programa uz zabavu, glazbu i spaljivanje Marka Karnevala. Za kraj je predviđen bal pod maskama i dodjela nagrada za najbolje maske.

Ljubuški karneval je prvi put održan 1999. godine i od tada stanovnici ovoga hercegovačkog grada i okolice živi u iščekivanju svakog novog karnevala, znatiželjni što će novoga donijeti. Manifestaciju organizira ''Karnevalsko društvo Prolog'' iz Prologa gdje se održava i glavna zabava.

Osim brojnih maškara i maškarana, u defileu od Prologa do Ljubuškog redovno sudjeluju i mažoretkinje, limena glazba, te najmanji i najslađi sudionici – maškarani iz dječjih vrtića.

Kopirati
Drag cursor here to close