Mostarci Veličanstveni

Kamo će Mostarci za Novu godinu?

Lifestyle / Flash | 27. 11. 2012. u 17:23 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako se bliže zimski blagdani, Mostarci su sve bliže svom odabiru konačne destinacije gdje će provesti Novu godinu uz odabrano društvo.

Unatoč globalnoj financijskoj krizi i slabijoj potrošačkoj moći građana grada na Neretvi, Mostarci ipak odlaze na zimovanje koristeći razne turističke pakete agencija koje su dale sve od sebe kako bi udovoljile zahtjevima korisnika različitih financijskih mogućnosti.

U razgovoru s pojedinim turističkim agencijama, koje su bile dostupne, novinari su dobili podrobnije informacije o samim ponudama i aranžmanima za naše sugrađane za nadolazeće zimske blagdane jer je tradicionalan običaj otputovati negdje za Novu godinu, uglavnom na neka mirnija mjesta u ugodnom društvu.

"Zbog trenutačne globalne financijske krize naši sugrađani nisu u mogućnosti sebi priuštiti skupo putovanje za ovogodišnje blagdane, zato smo učinili da im naše ponude omoguće sebi priuštiti lijepu i nezaboravnu Novu godinu po pristupačnim cijenama. Zanimanje za Istanbul je povećano i više nego prošle godine, što zbog cijena, što zbog turske serije 'Sulejman Veličanstveni', koje se emitiraju u posljednje vrijeme na TV ekranima, rekla je za Dnevni list Almira Grčić, vlasnica turističke agencije 'ALMIRA travel'.

Što se tiče najpovoljnijih ponuda, kaže kako su cijene svih ponuda pristupačne s obzirom na konkurenciju i bezvizni režim, a najčešći odabir jest put u Istanbul, s charter letom iz Sarajeva, četiri dana od 29. prosinca do 2. siječnja, a u ponudi su hoteli s tri i četiri zvjezdice. Ističe cijenu hotela s četiri zvjezdice, koji se nalazi u starom dijelu grada, za polupansion 599 maraka plus pristojba za zračnu luku od 175 maraka. No, posljednjih nekoliko godina Turska je i onako omiljena destinacija Mostaraca.

Pored Turske Almira smatra kako su građanima zanimljivi i Prag, Budimpešta, Beč, Bratislava, ali i Amsterdam, a cijena za Beč i Bratislavu za pet dana, putovanje autobusom, iznosi od 245 do 255 maraka.

Iz turističke agencije 'ATLAS' ističu kako u ponudi imaju Italiju, Francusku, Austriju te Sloveniju kao destinacije za ovogodišnje zimovanje, a od domaćih ponuda planine Kupres, Blidinje i Jahorinu.

- Za najpovoljniju cijenu zimskog aranžmana, ovisno o rejtingu skijališta, vremenskom razdoblju zimske sezone, odabiru hotela, zimske opreme, isto vrijedi kao i za ljetovanje. Inače, Mostar je vrlo specifičan grad, nalazimo se u blizini Blidinja, Kupresa i olimpijskih planina tako da ljudi tamo odlaze i za vikend. Međutim mi imamo jedan dio svoje klijentele koja tradicionalno ide u Sloveniju, točnije Kranjsku goru koja je renomirano slovensko skijalište, rekao je za Dnevni list Stipe Božić iz turističke agencije 'ATLAS'.

Ističe da imaju ponude za doček Nove godine, gdje se ističu putovanje na dva dana u Beč za 187 maraka, odlazak u Budimpeštu na dva dana za 122 marke kao i za Novu godinu u Prag od četiri dana za 430 maraka. Rekao je kako su ljudi, nažalost, zbog krize manje angažirani što se tiče odlaska na skijanje za razliku od ljetovanja, jer puno više rezervacija su imali za ljetne destinacije.

Kopirati
Drag cursor here to close