Koncerti

Kaliopi započinje bh. turneju

Lifestyle / Flash | 14. 02. 2017. u 17:30 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Makedonska glazbena diva Kaliopi započinje danas svoju BH turneju koncertom u Tuzli, u Bosanskom kulturnom centru, s početkom u 20 sati! Kaliopi je sinoć održala spektakularan koncert u Zagrebu, u Tvornici kulture, ispred brojnih vjernih obožavatelja.

Nešto više od dva sata, publika je uživala u presjeku pjesama koje su obilježile blistavu karijeru pjevačice koja je na glasu kao jedan od najupečatljivijih i najsnažnijih vokala našeg prostora, a valja naglasiti i da je sinoćnji koncert ujedno bio i prvi solistički koncert Kaliopi u Zagrebu.

''Ovaj je koncert je prošao kao u jednom dahu, dva sata su naprosto proletjela s divnom zagrebačkom publikom i mojim brojnim prijateljima. Shvatila sam da je repertoar kojeg sam pažljivo pripremila za svoj prvi koncert u Zagrebu i turneju s kojom nastavljam, zaista savršen, po tome kako ga publika pije i 'gušta''', kazala je sinoć odmah nakon koncerta vidno dirnuta Kaliopi, uz ispriku da joj je od silnih emocija i dojmova teško govoriti neposredno nakon samog koncerta.

Uz ovakvu publiku se čovjek na koncertu ne troši, već akumilira toliko pozitivne energije i snage da ja odmah, iz ovih stopa, mogu nastaviti dalje s turnejom“, kazala je Kaliopi, koju doista, već 14.2. čeka, dan za danom, niz od šest zahtjevnih koncerata na aktualnoj turneji, priopćeno je.

Sinoćnji je koncert Kaliopi otvorila svjim hitovima „Probudi me“, „Ljubičice“, „Dali me sakaš“, „Za samo eden den“, „Dona“, „Mrvica“, „Melem“, „Vučica“ i mnogim drugim, a poseban dio koncerta bio je i akustični blok u kojem je izvela „Kofer ljubavi“ i refrene poznatih pjesama sa svojih prvih studijskih albuma albuma „Kaliopi“ i „Rođeni“, iz osamdesetih.

Kaliopi su u velikom broju došle podržati i kolege glazbenici i brojne javne osobe, pa je tako u prvom redu u koncertu makedonske dive uživala Tereza Kesovija, Alka Vuica, Miro Ungar sa suprugom Sarom, Josip Radeljak koji je koncert došao poslušati s kćerkom Lanom, Frajle koje su došle u punom sastavu, Katarina Rautek, Jelena i Zvone Domazet iz grupe Bang Bang, bivši predsjednik generalnog vjeca Objedinjenih nacija Srgjan Kerim, članovi poznatog makedonskog zbora Ezerki & 7/8 i mnogi drugi

Publika je u tijeku večeri više puta i zaplakala, posebice uz dirljivu skladbu „Ako još ikad padne snijeg“ autora Miroslava Rusa koji je također bodrio Kaliopi iz publike i dakako, uz pjesmu „Crne ruže“ koju je Kaliopi posvetila velikom Toši Proeskom. Zagrebačka publika je sjajno reagirala na bezvremensku pjesmu „Makedonija“ uz koju su svi zapjevali i zaplesali uglas, a hitovi večeri svakako su bili aktualni singlovi „Rođendan“ i „Kesteni“, koji trenutno ne silaze s radijskih top ljestvica u regiji.

Druga polovica koncerta je bila rezervirana za mega hitove albuma „Melem“ koji je napravio pravu eksploziju ne samo u regiji, već i kod europske publike.

Kaliopi je koncert završila pršteći od pozitivne energije, uz skandiranje i euforiju publike uz mega hitove njenog producenta Romea Grilla „Crno i belo“ i neizostavnu uspješnicu „Bato (Rođeni).

Kaliopi nastavlja svoju aktualnu koncertnu turneju koju producira Tomislav Kašljević u Bosni i Hercegovini, na Dan zaljubljenih, 14.2. nastupom u Tuzli, 15.2. je u Banja Luci, 16.2. u Mostaru, 17.2. u Zenici, 18.2. u Sarajevu, a turneja se završava 19.2. drugim koncertom u Banja Luci, koji je dodan zbog ogromnog zanimanja za nastup makedonske zvijezde u tome gradu.

Ulaznice za koncerte Kaliopi mogu se pronaći u pretprodaji na blagajanama dvorana i u sistemu Kupikartu.ba!

Kopirati
Drag cursor here to close