prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje sljedećih dana?

Lifestyle / Flash | 09. 03. 2016. u 11:03 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Količine padalina u protekla 24 sata (mm): Prijedor 15, Bihać i Bosanska Gradiška 7, Banja Luka, Bosanski Novi i Mostar 4, Doboj i Neum 3, Mrkonjić-Grad i Sanski Most 2, Drvar, Gradačac, Jajce, Livno i Trebinje 1.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. Lokalno slaba kiša u jutarnjim satima je moguća u sjevernim područjima Bosne i u Krajini. Poslijepodne u većem dijelu BiH bit će lokalno slaba ili kratkotrajna kiša. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će između 6 i 12, na jugu zemlje od 12 do 15 stupnjeva.

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme. Poslijepodne se očekuje kiša u Hercegovini, istočnim, sjeveroistočnim i središnjim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13, na jugu do 16 stupnjeva.

U petak će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama će padati snijeg. Očekuje se između 5 i 15 litara padavina po metru kvadratnom. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između 1 i 6, na jugu od 5 do 8, a najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 9, na jugu od 10 do 13 stupnjeva.

U subotu se u BiH očekuje oblačno vrijeme sa slabom kišom. Više padavina se će biti u večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom će iznositi između 1 i 6, na jugu od 4 do 8, a najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 11, na jugu od 11 do 15 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close