Prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje sljedećih dana

Lifestyle / Flash | 10. 12. 2015. u 11:23 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tijekom dana, slab snijeg ili susnježica očekuju se u Bosni, a u sjevernim područjima Bosne slaba kiša. Tijekom večeri doći će do postupnog prestanka padalina, a samo ponegdje u planinskim područjima može padati snijeg. Nešto manje oblačnosti i uglavnom bez padavina se očekuje u Hercegovini.

Vjetar će biti slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će između 2 i 8, na jugu zemlje od 10 do 13 stupnjeva.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Bosanska Gradiška 8, Bihać 7, Bosanski Novi 6, Prijedor 5, Sanski Most 4, Banja Luka i Doboj 3, Tuzla 2, Bijeljina, Bjelašnica, Gradačac, Han-Pijesak, Ivan-sedlo, Jajce, Sarajevo i Srebrenica 1.

Visina snijega u 7 sati (cm): Kupres 13, Han-Pijesak 9, Bjelašnica 8, Bugojno i Ivan-sedlo 3.

U petak se u Bosni i Hercegovini prijepodne očekuje pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana se očekuje smanjenje oblačnosti, prvo u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini, a poslijepodne i u ostalim područjima. Vjetar će biti slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom će biti između –4 i 1, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 7 do 10 stupnjeva.

U subotu će u BiH biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab. Jutarnja temperatura zraka većinom između –5 i 0, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu zemlje od 8 do 12 stupnjeva.

Umjereno oblačno bit će u nedjelju, a po kotlinama i uz riječne tokove bit će magle, koja ponegdje može biti i dugotrajna. Tijekom dana doći će do postupnog povećanja oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između –5 i 0, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura između 4 i 10, na jugu zemlje od 8 do 14 stupnjeva, priopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close